Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Friday, January 22, 2010

Organizing your craft & new fabrics

Iyo yo oo je, organize..hihi. Bolehlah dibandingkan dulu. Hari ni saya nak share cara saya organize dgn rakan2 kraf. Setiap benda seperti riben, butang, felt remnant, fabric remnant semuanya saya masukkan dalam satu bekas dan ada nama masing. Tag utk organize ni boleh di cetak dengan pecuma kat sini. Riben saya saya gulung dan ikat dgn benang kait. Selain tu boleh juga organize riben guna tip di sini. Macam2 tip kalau rajin search, ada yg guna kotak ada yg guna bekas bulat mcm bekas Mr.Potato. Hari tu dah jumpa tapi lupa pulak alamatnya. Kalau jumpa, insyaallah saya kongsi lagi kat sini. Tapi saya ni simpan dlm bekas mcm kat bawah tu je. Teringin gak nak buat kotak tapi tak sempatlah..cukuplah mcm ni dulu.



Ohya, tu rabbit yg saya buat mengikut tutorial dari Mairuru ^^.


Ni buku-buka kraf, hmm..belum byk lagi pun. Yg ada pun belum terbuat..hihi ^^.


Koleksi kain terbaru, beli kat Sakura ss19. Suami bg masa 1/2jam je utk pilih kain. Huhu, masuk kedai ni memang rambang mata nak pilih. Jadi saya ambik kain yg sesuai utk buat hangbag, wallet dan pencil box. Sakura ni akan berpindah ke Sg.Ara, Damansara..ntah bilalah dpt pergi lagi sbb sya terlupa ambik peta sebelum balik. Aaaa...tensen :(



Sempat gak saya capai bobbin box dan cotton tape. Dapat diskaun 10%. Jadi bobbin box dptlah RM13.50, tape tu RM1.80 2 meter :) ..hihi. Cotton tape untuk buat projek baru. Nanti ye bila dah buat saya upload. Mcm2 nak buat, tapi sempat tak sempat je nak buat.





Ohya, kain ni saya nak jual. Kain ni dalam plastik, masa kat kedai saya tak buka pun, balik rumah buka2 gambar doggy lah pulak..hmm. Kain ni Fat quater je, 100% us cotton. Harga RM10. Sesiapa berminat boleh emel saya : sweetlilcraftshop@gmail.com.

2 comments:

ainiayu said...

mmm...thanks sbb share camner nk organize bilik jahit....nama pn bilik jahit...kemas camner pn masih selerak...huhuhu....same la kita...rajin kumpul buku kraft & kain...buat nye belum...teringin ni g sakura tp masih tk berkesempatan sbb kedai tu tutup hari minggu...harap2 ditpt baru nnt dia bukak hari minggu....klu ada plan nk ke sana share ye....

Sweetlilcraft said...

haha..mmg,kejap je kemas pastu berselerak balikla..

insyaallah..kalau dpt pergi lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover