Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Thursday, February 25, 2010

Garden Party Wristlet

This wristlet was requested by Ann. I'm manage tried to make one just like the pattern she gave me. Alhamdulillah, finally it finished like she want. I used fabric that I bought from Kaklin, Keepsake Calico.




Garden Party Wristlet in the garden ^_^

Thanks for reading. Have a nice day!!

Tuesday, February 23, 2010

Wallet & Pencil box - Order by Arxar

Pencil box
Use Heidi Grace's design fabric


Inside-polka dot blue in cream


Pinky wallet



Just take a look, i have no mood and idea to say..really tired.

My little son

Dah lama tak cerita pasal Amjad kan..bulan ni umurnya dah setahun 7 bulan. Makin petah bercakap, aktif bermain, makan kekadang byk, kekadang sikit tapi suka minum & masih lagi breastfeed.

Dah banyak perkataan yg disebutnya tapi semuanya ambik hujung..yg jelas perkataannya abah, adah, adam(mak & pak sepupu dia), baby, adik dan yg lain:

air-aie
sakit-kit
aduh-duh
sayang-ayang
kakak-tatak
fish-pi
rabbit-abit
girraffe-jiraf
tiger-aumm
lion-aion

ibu-iku' , ku'..hihi, still susah nak sebut, tapi dia tahu sapa ibu. Bila tanya mana ibu..dia tunjuklah ibunya :)

Muka comot main foundation Safi saya. Habis berlubang Safi, biasanya dia nak pakailah apa yang orang pakai ^_^


Tengoklah tangannya, mengorek Safi saya..hihi.


Ni gambar terbaru masa kat zoo hari tu. Tengok rambut, hilang kerinting..dipotong abahnya.


Suka sgt main air, kalau tak pegang..mahu je dia terjun.
Pergi zoo, bukan tgk binatang tapi tengok air..asyik sebut aie-aie je.


Garden Party Wristlet

Mengantuk..2-3 hari ni tak ada mood nak menjahit. Asyik rasa penat dan mengantuk, ada 3 lagi tempahan yg perlu disiapkan sebelum saya pergi umrah. Aaa..insyaallah, pertengahan bln 3 ni saya nak pergi umrah.

Ok, ni tempahan dari Ann. Design ni dari Keyka Lou. Cuma buat sedikit perbezaan pada riben. Saiz pun mengikut saiz yg ann bagi, so saya cuma buat sedikit perubahan pada pattern.

Sesiapa yang berminat nak beli pattern dari Keyka Lou, boleh jenguk kat sini.


Sunday, February 21, 2010

My first dress

Inilah hasil telinga arnab tu. Kiranya kali pertamalah jahit dress. Saya jahit ni utk anak kawan baik saya semasa mengajar kat sekolah dulu. Saya ikut toturial dari MadebyRae. Senang dan simple tapi saya ubah sikit bahagian tali. Kalau ikut dia, dia ikat tapi saya letak butang. Mungkin lagi selesa untuk baby, takdelah rasa berketul kat bahu..hihi.

Ni yg Rae buat. Tu cara dia ikat tali.

Sesiapa berminat boleh dapatkan toturial dari Madebyrae ^_^.


Saya buat sepasang kasut utk anak perempuan kwn saya tu. Sedondon dengan baju ^_^. Memang byk toturial buat kasut ni. Dah lama print patternnya, tapi baru ada keinginan nak buat. Masa Amjad kecik tak sempat nak buat. Saya ambik toturial buat kasut ni dari Stardustshoes. Boleh klik kat sini utk dptkan toturialnya. Banyak jugak toturial yg lain. Boleh jengah blognya.. :)

Ada beberapa projek juga yg dah siap. Nantilah sy upload kemudian.

Thanks for reading ^_^

Saturday, February 20, 2010

Apa ni??

Apa ni?? Mcm telinga arnab je kan?
Sapa boleh teka saya buat apa?
Hihi..nanti saya upload hasilnya.
Tungguu..

Friday, February 19, 2010

Hasil jahitan...

Tak ada idea nak cakap. Tengok gambar je lah ye.. ^-^

CAR CRAZE DIAPER BAG
4 poket bergetah di dalam
1 poket kat belakang
2 poket di tepi (kiri-kanan)


CHERRY BERRY WALLET / PURSE
1 poket berzip untuk syiling
6 poket untuk kad
2 poket untuk wang kertas


PINKY WALLET
1 poket berzip untuk syiling
6 poket untuk kad
2 poket untuk wang kertas

Terima kasih

Thursday, February 18, 2010

Cherry Berry Wallet






This wallet was ordered by PAES. A lot of things she had ordered from me. Thank you so much Paes. May Allah bless you ^_^
She ordered this wallet for her friend, Inasaly.
Hope both of you like it ^_^
Already posted for her today.


Wednesday, February 17, 2010

Car Craze Diapers Bag ^_^

Car Craze Diapers Bag

Back side pocket


Left and right side pocket


4 Inner pockets


Order by Mia. Thank you Mia ^_^.


Tote bag, pencil box & Hp pouch


Tote bag

Pencil box

Hp Pouch


All of these has be done a few months ago. I'm forgot to upload here. These handmade were ordered by one of my mother's colleague ^_^.

Tuesday, February 16, 2010

Jatuhhhhh kat zoo.....!!

Apa yang jatuh?? Semalam pergi zoo bawa Amjad tengok binatang. Orang memanglah ramai, cuti umum kan. Harga tiket pun, dari RM15 jadi RM20. Seronok Amjad tgk binatang. Gambar kat sana nanti saya upload kemudian.

Cerita pasal jatuh ni, sebenarnya saya yang jatuh tergolek kat tempat parking, tersepak besi penghadang kereta. Bukan sikit punya jatuh, jatuh sekali lepas tu terpelanting sekali lagi hempas badan kat jalan tar. Saya jatuh mengiring sebelah kiri, lutut berdarah, tapak tangan, siku dan bahu pun luka. Tulang rusuk pun sakit. Hari ni rusuk masih lagi sakit, rasanya hari ni nak balik kampung jap..pergi urut. Memang sakit satu badanlah dibuatnya. Mulanya tak terasa sakit rusuk, bila saya batuk teruk, baru terasa sakit. Langsung tak hilang pulak sakitnya.

Oh..jatuh ni sebelum masuk zoo lagi. Mula2 mengigillah terkejut, tapi untuk Amjad..jalan gak tengok binatang. Boleh dikatakan, habis pusing satu zoo lah. Kitaorg tak naik tram pun, kalau naik tram tak dapatlah tengok bintang dengan jelas. Jadi jalan jelah. Balik rumah, semuanya melepek kepenatan.

Ingat2 balik macamanalah boleh jatuh??Rasanya saya dah angkat kaki tinggi elak besi tu, entah mcmana boleh tersadung kat selipar terus terpelanting jatuh. Suami terkejutlah, Amjad pulak nak nangis tengok ibunya jatuh. Pagi ni bangun, baru terasa sengal2 badan. Huhuhu..penghapus dosalah kot ^_^.


Craft giveaway from Nurell


Giveaway dari NurelL's CRAFTS
Cute and sweet sgt.
Tarikh tutup 25hb March..0ps, that day is my birthday^_^
Join kat sini ye.

Saturday, February 13, 2010

My blog's Revamp

I'm think its better now
Do you think so?



Help me..!!

I think my blog was crowded with all things at sidebar side by side. Do you think so?? Please help me, what should I do to revamp my blog shop???

New Patterns Diapers Bag

This is a new pattern for diapers bag. I made this one for my old friend Gg, my classmate at secondary school. Thank you so much for Gg and I'm felt very grateful when she and her husband like it so much ^_^. Ok, take you time to view it. ^_-


Zipper closure


Two side pockets


Inner view
4 pockets

This fabric is 100% us cotton. I bought it at Sakura.


Thanks for reading and review.
See you again

E-eya giveaway


Sapa nak kad free?? Cute kadnya. Meh join giveway dari http://e-yya.blogspot.com.
Tarikh tutup 20hb Jan ni.
Nak lagi?? Singgah kat sini ye.

Thank you

Track no for giveaway gift

Ni track no hadiah giveaway yg saya hantar , saya guna pos daftar. Harap semua dah ambil kat pej pos. Dan yg Ros punya belum sampai, Insyaallah..mungkin lepas raya cina. Kalau tak sampai jugak, nanti saya call pej pos tu..^_^

YUSMA - RD556569763MY; 9 February 2010-Delivered at (436500) BANDAR BARU BANGI

NURUL HUDA - RD556569825MY; Dispatch To 862000

MOHD NAMIZAM - RD556569746MY; Dispatch To 800000

ZUBAIDAH - RD556569777MY; 9 February 2010-Delivered at (680002) CAWANGAN SERAHAN AMPANG

WAN ANIS SORFINA - RD556569750MY; Delivered at (010000) PUSAT MEL SERIAB

NAJIBAH - RD556569785MY; 10 February 2010-Letter Box Delivery (230000) DUNGUN

ASNIZA - RD556569803MY; Delivered at (500000) PPB KUALA LUMPUR

ZARIAH - RD556569817MY; 10 February 2010-Delivered at (480002) CAWANGAN SERAHAN RAWANG

ROS - RD556569732MY; 11 February 2010-Undelivered

Terima kasih semua..

Thursday, February 11, 2010

Penyakit berantai..

Semalam tak dapat tidur, nak terlelap je batuk..nak terlelap je batuk..huhu. Hari ni dah mula selsema pulak. Risau batuk dan selsema lama2 ni, takut berjangkit kat Amjad pulak. Dia baru je sembuh batuk dan selsema. Sebelum tu abah dia, penyakit berantai betullah.

Amjad dah mula selsema balik. Risau gak, kalau dia kena lambat nak sembuh..makan masa 2-3 minggu gak. Yelah, budak kecik bukannnya pandai nak buang semua tu.

Pergi Sarawak hari tu, hujan lebat masa nak flight. Memang basah lencun. Amjad memang dah selsema masa tu, esoknya bertambah teruk dan mula batuk. Ubat memang bawak, tapi tak berkesan pun. Makan ubat tu dah seminggu lebih. Suami terus call Amjad punya paed, tanya ubat apa yg dia guna utk inhaler. Amjad tak lelah tapi masa dia masuk wad sebab batuk berkahak dulu, doktor bagi dia 'seretide' and 'ventolin' barulah sembuh. Tapi AeroChamber takde, kena lah beli semua sekali.

Pergilah farmasi, tanya punya tanya..harga semua dalam 2 ratus lebih. Kalau ikutkan kat semenanjung, harga ubat puluh2 ringgit je. Kat sana beratus. Tak jadilah beli. Makan ubat oklah kot. So, kami pergi jalan2 ke Waterfront, beli kek lapis, makan malam kat Restoren Raja Ayam Penyet kat Satok. Dalam perjalanan balik, selsema Amjad makin menjadi, kahak kat tekaknya tak keluar jadi nafasnya berbunyi. Kami risau sangat, jadi pergi balik ke farmasi tu dan beli ubat tu. Takpelah, duit boleh cari..apa2 jadi kt anak, menyesal tak sudah. So, bagi dia 2 puff ventolin, 1 puff seretide (ikut dos paed), lepas tu dia dah mula ok. Malam tu dah dapat tidur lena. Alhamdulillah.

Balik S. Alam, dia dah mula sembuh tapi kami bawa juga jumpa pakar paed kat Salam. Nak tanya kesan sampingan pakai inhaler tu berbanding ubat. Katanya, ubat lagi bawa kesan sebab ubat ni akan masuk dlaam darah dulu barulah ke paru2. Kalau inhale, ubat tu terus ke paru2 dia. So inhaler ni better than ubatlah dan doesn't mean pakai tu sbb lelah. Legalah bila dengar cam gitu. Tapi sekarang ibunya pulak yg mula batuk dan selsema. Abahnya still selsema sebab sedut selsema Amjad hari tu. Semalam beli ubat batuk cap ibu dan anak. Harap2 eloklah batuk dalam sehari dua ni. Ada sesapa boleh suggest ubat batuk yg bagus tak? Nak pergi klinik, malas lah pulak..^_^


Tuesday, February 9, 2010

Jom join giveaway Fawa

Jom join giveaway..
Giveaway ni dari FAWA.
Tarikh tamat 1 Mac.
Peraturan simple je, nak tahu lebih lanjut singgah sini ye ^_^.
(Kawaii hadiahnya..suka2 n_n)



Monday, February 8, 2010

B e l i K a i n . . . .


Pusing2 kedai dgn Amjad, masuk kedai kain, apalagi sambar 4 meter kain baru. Memang 'gila' bila jumpa kain cotton ni. Kalau ikut..semua nak beli. Hihihi.

Ada yg berminat nak kain ni tak? Kalau minat, boleh jenguk sini ye :)


Fabriclicous..^-^

Fabrics againnn!!...'memang hantu tul, pantang masuk kedai kain'..hihi

I had something in mind what i'll doing with this fabrics but I'm also had a lot of fabbies that still in stock and still doing nothing on it.

Anyone if interested in these fabrics, email me ok. All these fabrics are Japanese cotton.


All are available in 1 meter only . But if you want more, I can restock it for you ^_^


Patchwork design in brown
RM22 (1 meter)


Roses in light brown (medium weight cotton)
RM20 (1 meter)

Pink Gingham
RM10 - 1 meter

Light Orange Gingham
RM10 - 1 meter


Anyone who want to made custom order from this fabric also can email me.
Thank you ^_^



Update new fabrics for custom order

HD 01


HD 02


HD 03


HD 04


HD 05


All above fabrics are designed fabric by Heidi Grace
Imported from US
100% cotton

It's not for sale but for your custom order ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover