Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Thursday, September 25, 2008

Amjad Admitted..

Sabtu baru2 ni Amjad inject tuk umur 2 months. Citela kt doc yg dia nangis2 ari tu..check2 rupanye angin pasang (hernia) dia dah bengkak. Patutla asyik nangis je. So, doc decided..dia kena operate tuk buang hernia tu.
Mulanya buat appointment kt SMC, tapi lambat lg..sabtu ni (27 hb) baru dpt jumpa doc. Jadi kami terus pegi SJMC, dptla buat appointment ngan Dr. Ahmad Zulkilee Laidin, pakar surgeon tuk kanak2 pada hari Isnin 22hb lepas.
Bagusnye..Amjad dpt terus operate esoknye. Kami taknak tangguh2 lagi, kesian dia menahan sakit hernia. Lagipun raya dah dekat..balik kampung..nanti dia nangis lagi. Malam tu, lepas berbuka je Amjad admitted kat wad pediatrik A, bilik 280. Yang sedihnye..dia kena mula puasa pd pukul 2.30pagi. Malam tu cubala bagi dia minum byk2 tapi dia taknak..menyusu kat badan lagila..asyik mengamuk je. Pukul 2.30pg, sy kejutkan dia tuk nyusu..alhamdulillah nak pula dia nyusu bdn..tapi kejap sgt. Pastu kena tahan lapar dia sampai kul 9.30 pagi..kesian,sedih sgt tgk dia nangis2 mtk susu..bagi puting kosong jela tuk tenangkan dia.
Hampir pukul sebelas..suami pegi tgk dia kat bilik OT. Dah selamat dah..cuma mengigil kesejukan, biru bibirnye. Dia masih lagi mamai sbb bius..kul11.30 dah mula bagi dia minum air zam-zam, kul 12.00 baru bagi dia minum susu. Habis 5oz sekali minum.
Sehari 2 mlm kt spital..kuar hari Rabu ptg. Amjad dh kurang nangis, dah mula hisap direct dari badan. Tapi kekedang still taknak hisap direct..nape ye..? Ada sesiapa tau tak??
Sekarang Amjad dah siap dikhatankan sekali.. nanti bole ikut abah g masjid ye..:)
Ni aksi Amjad sebelum masuk OT..ceria je.

Baru keluar dari OT..tak sedar sepenuhnya lagi..

Tag nama Amjad kat kakinya..pakai sampai ke rumah. Moga Amjad sihat selepas ni..ceria selalu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover