Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Wednesday, September 21, 2011

{ Sulam I } Budak Perempuan Biru

Ni produk sulam pertama hasil dari NV90e. Gambar saya download dari internet. Sepatutnya redwork, jadi guna benang sulam warna merah. Tapi benang merah belum beli lagi jadilah warna biru.


Hasil sulaman jadi cover penutup bekas. Ni bekas kurma bulan puasa hari tu, saya buat make over sikit. Tampal dengan kain perca dan penutupnya saya tampal denga kain felt yang telah disulam tadi. Kerja tak berapa kemas sebab buat kerja nak cepat dan 'kurang rajin' sikit..hehe.

Sekarang bekas ni buat isi pita pelekat yang warna-warni. Kena sembunyikan pita tu, Amjad asyik ambil buat main je. Bila nak guna, satu rumah kena cari..huhu.

4 comments:

Yati said...

Comelnya! Best la, dapat sulam banyak benda. :)

Mila@Rimbun said...

wahhh cantiknya... chomel gitu. ambik kat mana yer?
pernah d/load kat sini http://www.dorriadesigns.com/ tp tak mencuba masuk kat NV90e lagi... bila tgk ayu nyer ni semangat ler plak haha

ayu@sweetlilcraft said...

Yati..aa, design byk dah downlad tp benang takde. Tangguhlah dulu projeknya :)

Ayu@Sweetlilcraft said...

kak mila,

ayu ambik kt sini..byk design cantik2.
http://designs.cuteembroidery.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover