Thursday, September 22, 2011

Masalah blog lagi..tolonggggg!!

Saya confuse.....

Pening..

Taktahu mana satu nak pilih..


2 hari lepas, web hosting ada hantar email beritahu yang blog Sweetlilcraftcollections.com tu dipindahkan ke server baru. Saya pun tak kisah sgtlah sbb dah pakai blogspot.

Semalam, sesajalah buka blog lama. Rupanya blog tu dah elok balik. Takde dah redirect ke alamat blogspot ni.

Beberapa kelebihan blogspot:
Senang nak manage
New post update dan senang utk kwn2 yg pakai blogspot
Free

Masalahnya sekarang, dot com tu mmg saya bayar tiap2 tahun. Tak mahal pun, puluh2 hinggit je. Tak guna, syg pulak. Name card pun atas nama blog tu. New post boleh gak update cam blogspot, cuma skrg saya kena betulkan feed blog tu barulah ok utk kwn2 yg tak dpt nak trace new post kat blog saya.

Tapi hari tu dah tukar alamat kat Craftzone ngan Cotton House, nak kena tukar lagi ke? Huhu, kesian kat diorang. Kalau boleh taknak susahkan kawan2. Huhu, asyik problem je ngan blog saya ni.
Paling senang, saya masukkan kedua-dua blog lah kan??
Satu hal juga dgn kawan2 yg dah tukar address baru ni. Sorry susahkan korang semua..

Jadi sekarang, saya rasa kena guna balik laman web lama dan blog ni saya guna juga tapi untuk update barangan handmade yang ready stock. Apa pendapat kawan-kawan??
Huhu..confuse, ***%6#@

3 comments:

Yati said...

Pakai je la dua-dua. Penting tu, atas business card, kan. Tapi susah la sikit, nak update 2 tempat.

Ayu@Sweetlilcraft said...

tq yati..aa, ayu pakai dua2 tp yg ni guna utk masukkan stok jelah. Semua cite kt blog lama.

Mila@Rimbun said...

lamanya tak masuk sini.. sebab kat bloglist tak update, dok bawah sekali..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...