Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Tuesday, December 14, 2010

Amjad, My Sweet Little Prince ^^

My sweet little prince ^^. He's already 2 years and 5months old. Time passes quickly, right? Alhamdulillah, Amjad was growing up in front of ibu.

Amjad so active, lari dan melompat sana. Tak pernah nampak kepenatan hinggalah dia terlena.

Amjad dah mengenal nombor 1-20, all in english. Kita cakap satu, dia cakap one :). ABC pun dah kenal. Alif ba ta pun dah..alhamdulillah ^^.



Suka swing..dapat swing macam ni lagilah dia seronok. "swing -swing".."one, two, three.." hihi




Dapat slide lagi seronok. Bukan main lagi senyum bila dah dapat main slide. Indahnya alam kanak-kanak. Moga Allah sentiasa merahmatimu, sayang.

Hemm, Amjad baru je stop from fully bf. Baru 2 minggu. Nak tahu tipnya? Nanti saya buat posting untuk petua pisahkan susu :) Tapi alhamdulillah, dah puas hati sebab Amjad dapat bf sepenuhnya untuk 2 tahun lebih ni. Malam, ibu dah boleh tidur lena sikit, tp nak tidur pun still nak ibu :) . Dah stop bf, barulah dia selera makan nasi. Minum susu, susah jugak. Abahnya beli susu pediasure, baru habis satu tin kecil. Macam2 dah beli, yang murah yang mahal. Lastly, pediasure jugaklah sebab sesuai untuk kanak-kanak yang kurang makan macam dia. Tapi dia minum guna gelas, tak minum langsung kalau guna botol. Ok gak tu, takdelah susah nak berhentikan susu botol pulak.

Dia memang senang gosok gigi tapi sekarang makin rajin gosok gigi dan kurang makan sweet sebab dia takut tengok gambar gigi rosak kat internet. Selalunya saya cakap, " Tak boleh makan sweet, nanti gigi rosak". Hari tu sebab dia nak makan jugak, dia cakap.. " Ni bukan sweet, ni gula"..huhu :lol:

5 comments:

wan said...

Amjad Clever boy! Smg jadi anak soleh ~

sweetlilcraft said...

alhamdulillah, amin :)

maria said...

amjad dah big boy! kejap je..........!!
:)
alhamdulillah..

ayu said...

aa..kejap je kan. Ala, tak sempat nak tgk mariam, tentu dah besar gak kan?

ayu said...

alhamdulillah, amin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover