Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Monday, November 24, 2008

Tag masa mengandung..

Bagaimana rupa anda semasa mengandung??

Dapat gak tag ni..ingatkan tak dpt. Tag ni Irnie yg bg. Sebenarnya tak byk gambar diambil masa pregnant ni, byk ambil gambar org lain je. Gambar bawah ni, gambar last diambil sblm dpt tau sy pregnant. Ni bergambar ngan anak murid semasa malam anugerah kt Hotel Singgahsana.

Sy kawin Mei 2003, bln Julai 2003 tu pregnant..tp xde rezki, keguguran. Lama tunggu..mcm2 tempat g berubat. Mac 2006, pregnant kembar tp blum sempat bercambah..gugur lagi..iskh2.
Nekad, tahun 2007 nak buat IVF. Kumpul duit tiap2 bln..tiap2 bln gak jumpa Dr. Zamri kt DEMC, Shah Alam. Then, bln 11 2007 tu..tunggu 'bln mengambang' tp tak juga dtg. Biasanya tiap bln harap takdela'cuti', tp bln ni plak ditunggu 'cuti' sbb nak kena cucuk ubat subur.
2 minggu lewat, kepala selalu gak pening2 tp masa tu taknak test sbb selalu sgt bila test, negatif je. Suami dah tak sabar, last..dia g buat. Sebak, menangis..rezeki yg lama ditunggu akhirnya Allah kurniakan juga. Syukur sgt..terus buat sujud syukur. Takdela keluar belanja untuk buat IVF. Rupanya..masa malam anugerah pelajar cemerlang tu sy dah pregnant..:) Terima kasih pada semua yg mendoakan kami. Takde alahan sgt, cuma pening2..penat. Rupanya kurang darah. Week 36-masuk wad tambah darah 2 pain..waa, sakit. (cam beku je tgn msuk darah sejuk).

1. Berat sebelum mengandung
45kg

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
69kg-naik mendadak. Tapi muka takdela bulat sgt.


3. Berat selepas habis pantang
tak pasti..tak timbang pun. Rasanya 50kg

4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
Masa alahan-western food (nasi tak boleh
makan). Tak suka mkn asam..sbb mulut mmg rs msm je.
Habis alahan..mesti nak mkn nasi, terutama telur masak gulai lemak kuning, ikan goreng ngan sambal belacan. Fuhh..habis sepingan la.

5. Hospital mana anda bersalin
Darul Ehsan Medical Center (DMEC), Shah Alam. Dr. Zamri yg sambut..doc lelaki sbb dia yg pantau dr awal sblm preg. Doc ni mmg lemah lembut, nurse pn baik2. Servis tip top la..lgpn kita byr kan..(company suami cover).

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg..
yg penting sekali gambar masa last pregnant


ni masa 6 bulan++

7 bln. Sblm g kerja, sempat g posing kejap.

Ni 8 bulan..bergambar sblm berhenti mengajar.

ni dah 9 bln..bergambar kt umah.


Gambar terakhir diambil. Ni beberapa jam sblm brsalin..lepas kena induce.

Yang ni lepas pantang..dlm bulan puasa, Amjad admitted at SJMC tuk buang hernia.

Skrg berat dah kembali asal..46kg..;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover