Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Wednesday, July 21, 2010

Wallets

Lama tak update pasal kerjatangan saya kan? Ni sebahagian yg dah siap dan sudah diposkan.




Wallet ni menggunakan kain heavy cotton, small pink flowers. Disulam nama Huda.



Yang ni pulak guna kain green stripes, heavy cotton gak. Sulam gak - Dya. Kedua2 wallet ni ditempah oleh Nabila Huda. Sebelum ni Nabila dah beli 2 wallet, jadi semua dah jadi 4 wallet yg nabila beli. Taktau lah nabila buat apa, pakai sendiri ke bagi kawan2.


Kain yg saya guna utk wallet ni ialah design dari Heidi Grace, Play. Dance. Bloom. Wallet ni untuk Erna, dia mintak pengubahsuaian pada bahagian  dalam, dia taknak zip untuk syiling. Jadi semua nak tempat kad. Hasilnya..inilah. Bahagian penutup, saya ubah sedikit jadi separuh bulat.





Wallet ni pulak ditempah oleh Ros. Ini jugak dari kain yg sama dengan wallet Erna. Tapi designnya seperti kebiasaan cuma atas permintaan Ros, saya tambah Strawberry Zipper Head kat zip.


Ingat lagi diaper backpack yg lepas? Alhamdulillah, Ros dah beli cuma tambah nama anaknya. Afham Zaqwan..sedap namanya ^_^.  Saya jahit guna felt. (gambar yg ada nama ntah mana hilang)

Ohya, perasan tak pada gambar ada pelbagai watermark? Saya taktahu nak pilih, jadi display semua dan tgk yg mana cantik. Rasanya yg mana cantik? Cam tak cantik semua..haha.

Saya dapat inspirasi nak buat watermark ni dari Kak Eya, dia buat biz watermark dan bisnes kad. Cantik2 dia buat, harga yg dijual pun murah. Sesiapa berminat boleh jenguk Eyabizonline. Rasanya kena beli ngan kak eya jugaklah..^_^


Akhir sekali, terima kasih semua..terutama yg menempah wallet2 kt atas tu ^_^

12 comments:

ct as said...

kak ct suka watermark yg ada blue bird tu kat gambar wallet heidi grace tu. Wallet tu pun cantik jgk..teringin plak..

ummi izah said...

ummi paling suka yg kain heidi grace..cantik n tepati citarasa..ahaks mcm ummi plak yng beli wallet tu kan hehehe..watermark plak yg mcm floral2 tu pun ok gak specially yg kaler pink..hehe keciklah ayu tak nampak jelas sgt..great jobs and keep it up

ayu said...

aa..kecik kan, hihi..tak nampak apa yg ditulis :)nanti nk adjust. tq ummi :)

ayu said...

akk pun boleh jahit :) tq kak..

Nurul Hawa said...

kak, hari tue my sis ada order napkin beg yg gambar kereta2 warna merah 2. very nice. tp kan, sy mcm nak order wallet la. brape yea harga yg standard akak ambil?

ayu said...

Terima kasih. harga biasanya RM30-45 depend pada kain dan design :)

war said...

bole sy order?

ayu said...

insyaallah, thn dpn akan ada ready made wallet. boleh singgah nanti ye :)

reha said...

salam kak ayu...sya nak order wallet clour pink tp design roses ye...brp e kak hrga wallet tuh?

ayu said...

salam reha,

wallet tu dalam 35-40. Rasanya kain pink roses takde dlm stoklah yang. Kalau nak kena pilih kain yg sedia ada je, sorry ye :)

reha said...

ok bole gak kak...nak pink colour...n ada keychain nma2 tuh kak...sgt cute..sya dh geram nih...sya nak order 1...nak yg cute2 ye kak...bunga2 kot plihn dhati....cm pic 1st tuh...

ayu said...

Ha bg email ye, nanti kyu emel gambar kain. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover