Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Thursday, December 31, 2009

New Patterns for Diapers Bag

Diapers Bag


Tote Diapers Bag

Pattern DB-D

These are new patterns for diaper bag. For those who was made order for diapers bag and want to change, you can refer here.

Wednesday, December 30, 2009

Giveaway/Contest by Sweetlilcraft Collections

Salam & Hi everyone..
I have a new updated about Label & Banner Contest at my blog.
Grab this chances to win my handmade bag or anythings that you love from Sweetlilcraft Collections by joining this giveaway/contest.
Don't forget to read the term & condition. It very simple.
Closing date is 11.59pm on 15th Jan 2010.
Have fun and thank you ^_^



Tuesday, December 29, 2009

Mer mer Giveaway


Isn't look pretty?
This is one from 6 items Mer will giving out. All of them are handmade by her.
Among the items, I love her laptop sleeve. Blue in white colors.

Visit her here to more details ^-^



Monday, December 28, 2009

Updated: Label & Banner Contest

Salam..

Setakat ni cuma ada 2 org je yg sudi..huhuhu. Takpe2, jadi dua-dua akan dapat hadiah spesel :)
Tapi, sesiapa yang nak join..contest masih dibuka hingga 10hb Januari 2010. Mungkin juga akan dilanjutkan sampai 15hb Januari. Tengok pada sambutanlah nanti ^_^


Satu lagi permintaan:

- Saya nak label dlm bentuk Al format atau photoshop shj. (sbb org label mtk mcm tu)

Itu aje, terima kasih byk2 ^_^.


Friday, December 25, 2009

Label & Banner Contest


Hye everyone,
I'm just launched a contest to design label and banner for this blog.
If anyone who want to join or to know more about this contest can click here.
Happy weekend and thank you (^_^)!!

Thursday, December 24, 2009

Selangor Ria

Sekarang berlangsung Selangor Ria kat Seksyen 13, dekat stadium.
Macam2 produk pertanian, pakaian dan makanan dijual
Gambar atas tu, kambing, arnab, kuda dan rusa.
Sapa nak tengok lebih dekat, dtglah.. 29hb 12 ni tutupla.
Hihi..promote lak :)

Bawak keluarga bestla..saya bwk Amjad main arnab. Untuk masuk bayar RM3 seorang dan dia bagi satu bungkus makanan arnab. Bolehlah bermesra dgn arnab, hihi. TAPI..amjad tak pandai nak mesra2 ngan arnab ni. Dia nak pijak adala..tgk gambar tu :). Pastu abahnya ajar dia usap arnab tu. Bila arnab tu lari, mengekek dia ketawa.

Wednesday, December 23, 2009

Another fabrics for custom orders


HC01 - out of stock

These two fabrics are heavy cotton. Its design most suitable to make diapers bag.
Take a look and email me if you interested. Only can make 1 diapers bag for each design.
Thank you (^_^)



Shop is open!!

I take some custom orders for February and March.
Email me or Fill in order form to make it easier for you and me ^_^
Order now!! Its very limited!!


Tuesday, December 22, 2009

New name : Sweetlilcraft Collections


Why I change from Sweetlilcraft Shop to Sweetlilcraft Collections??
Please read here ^^ and hope you can leave comment too ^^/.

Langkah pertama untuk Tahun Baru 1431H

Sehari sebelum Maal Hijrah, saya ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia di Plaza Alam Sentral. Amjad tinggal dengan abahnya sekejap kat pejabat di Plaza Perangsang. Memang hari tu suami cuti.

Saya fikir saya nak tempah label dalam kuantiti yang banyak tapi kalau ada nama yg sama macamana?? Tentu rugi dan saya pulak yg kena saman sebab guna nama "orang lain" walaupun mungkin itu nama kedai saya pada asalnya. Jadi misi saya hari tu adalah untuk daftar syarikat atau kedai saya.

Saya perlu pilih 3 nama dan isi borang pencarian nama. Nama-nama yang saya pilih:
1. Sweetlilcraft Shoppe
2. Sweetlilcraft Collections
3. Sweetlilcraft

Saya menunggu hampir 1jam setengah. Dalam masa menunggu, apa saya buat?? Hihi..saya ukir getah pemadam untuk dijadikan koleksi rubber stamp saya. Siap juga satu stamp "Thank You", yg ni saya akan guna utk cop di resit simpanan pelanggan (gambar no.2). Pada gambar no.1 juga adalah salah satu rubber stamp saya "Mr Bani Buni" ^-^.

Ok, berbalik pada nama tadi. Akhirnya saya dapat nama SWEETLILCRAFT COLLECTIONS.(gambar no.3). Saya agak, mungkin nama pertama tak dapat sebab ejaan shoppe bukan shop. Silap saya juga tak fikir masak-masak sebelum buat pemilihan nama, jadi sekarang nama blog kedai saya pun kena tukar..huhu. Saya tak tahu nak decide samada nak tukar sweetlilcraftcollections.blogspot atau sweetlilcraftcollections.com dan jika saya beli domain dari blogspot, blog lama saya boleh terus direct kepada alamat baru. Tak byk benda yg perlu dibuat lagi. Tapi berbaloi ke?
Apa pendapat kawan2, boleh bagi advice tak??

Thanks for reading and review. Million thanks ahead for those who leave their comments ^^..

Monday, December 21, 2009

Fabric Giveaway by Sew Retro Chic!


I'm joining giveaway again!!
This one from Zura at Sew Retro Chic.
Each fabric you'll get 1 metre.
Woww!! It also open to the whole wide world!
Wanna to join, click here!!

Saturday, December 19, 2009

Pencil Box and Coin Purse


Very simple embroidery pencil box & coin purse
These are for Deqna.



Pooh Messenger Diapers bag, Pencil box & Coin Purse

Beg ni yang ditempah oleh salah seorang pelanggan saya. Alhamdulillah, saya dapat jahit beg ni lebih baik dari yg sebelum ni. Beg ni lebih 'sturdy' dan senang dijahit mengikut pattern yg telah saya beli dari kaklin.
Nak tahu lebih lanjut boleh singgah kat sini.


Ni dah lama siap tapi asyik terlupa nak ambik gambar, tuan punya pun saya baru email.
Dia tempah embroidery pencil box dan pyramid coin purse. Kali ni saya buat simple je, berdasarkan kain yang dia minta saya rasa orangnya juga simple. Saya tambah 2 butang kecik yg saya beli dari Yoonie dan buat sulam huruf "D" pada butang balut yg saya letak sebagai keychain di coin purse. Harap Deqna suka.
Terima kasih kerana luang masa baca (^_^).



Messenger Diapers Bag for Lili

Pooh Messenger Diapers Bag
Saiz: 13w"x12h"x4"gusset
strap: 34"

2 side pockets

4 big elastic pockets inside

This bag was custom order by Lili. The price for this bag is RM50 excludes postage.
Hope Lili like it.

Note to all:
1) Sweetlilcraft shop has been changed to Sweetlilcraft Collections. This blog will change its domain soon.
2) Hope all my customers can make a payment 3 days (working day) after the item has been done. Any delay, please let me know. So, I'm not waiting without knowing your problem. Peace (^.^)/

Thanks for review (^-^)


Its All About Life and Craft

Salam semua,
Selamat Tahun Baru 1431H

Sempena tahun baru ni saya nak buat beberapa perubahan untuk blog ni. Blog ni dah berusia setahun lebih tapi tak begitu aktif. Tujuan saya berblogging dulu adalah untuk mengisi masa yang terluang ketika cuti sekolah dan bercerita mengenai Amjad. Saya masih ingat, masa tu saya baru mengandungkan Amjad.

Sebelum ini, blog title saya: The journey of life, hari ini saya telah menukarnya kepada
ITS ALL ABOUT LIFE AND CRAFT.
Jadi, kat sini saya akan bercerita mengenai apa2 aje kisah saya dan keluarga dan juga mengenai kraf dan hasil kerja tangan saya ^_^. Blog SWEETLILCRAFT akan saya update mengenai produk yang telah siap dan utk dijual sahaja. Tidak lagi bercerita mengenai kraf di situ. Sedikit masa lagi mungkin saya akan domain utk kedai saya tu..insyaallah.
Kalau dibandingkan hitstat kedai saya lagi tinggi dari hitstat blog ni..hihi. Mana taknya, sebulan berapa kerat je post entry saya. Insyaallah, akan saya cuba update sekerap mungkin^^.

Header saya pun kena tukar lagi..")
Ok, jumpa lagi. Thanks for reading ^_^

Wednesday, December 16, 2009

Giveaway dari Coretan Anak Seni


Jom ramai2 join giveaway dari Kak Zila Kassim. Ada lima pouch, tapi ada jugak hadiah lain buat sesiapa saja yang join giveaway ni.
Moga murah rezeki kak zila.
Kak zila ni banyak jugak bagi tunjuk ajar kat saya dalam bidang jahitan dan kraf ni. Belajar melalui YM..hihi ^_^.
Oklah, sesiapa yg nak join boleh klik kat sini.
Thank you ^_^


Amjad di Wet World

Salam semua

Dah lama tak cerita psl Amjad, buah hati saya dan suami. Sekarang Amjad dah 17 bulan. Rambut makin kerinting..hihi:)

- dah pandai merajuk
- makin manja ngan abahnya.
- tahu angkat tangan utk doa.
- still tahu panggil abah je.
- angkat takbir utk solat bila dngar azan.
- suka menari (waktu kecik je ye)
- sebut 'nak' bila nak sesyatu benda
- kekadang sebut bababa, dadada, mamama..sebutan yg dia belajar dlm Al-Furqan.
- suka main bola, pandai sebut 'ball' bila tgk bola.
- sekarang, pantang tengok air..mula suruh buka baju. Takpun, nak terjun terus..huaa.
- dah pandai suruh tukar baju lain yg dia suka.
- pilih selipar/kasut yg dia suka pakai.

Seronok sangat Amjad dapat main air. Tapi ni main 1/2 jam je sbb datang lewat, dah nak tutup. Pastu nak hujan pulak. Tu pun dah mengigil sejuk.

Mula2 takut nak duduk, dah dapat duduk, bkn main lagi nak baring je terus.

Tak puas main kat Wet World, main dalam tub kat rumah jelah. Hihi..
Ni pun taknak keluar, jadi saya buka penutup air kat tub tu, bila air dah kering barulah dia nak keluar..hihi, Amjad-amjad ^_^

Sneak peek


Hye there!!

Sneak peek to my finished craft.
Holaa..wait for coming up post ya, "(^.~)..wink".


Thursday, December 10, 2009

Stash swap update

Saya join stash swap baru-baru ni. Saya perlu hantar stash pada Faihah dan dapat stash dari Aimila. Dah lama dapat, tapi hari ni baru ada peluang nak update.

Apa yang saya dapat??
Saya suka sgtt.
Terima kasih banyak2 pada Aimila. Bagus juga dpt pincushion tu, sbb pincushion saya uzur sangat. Belum ada peluang nak buat, dah dapat dari Aimila ni tak payahlah buat lagi..hihi ^-^
Lagi?? Dapat handle beg dan needle book. Saya belum pernah buat beg pakai handle ni, kena tengok toturial lah macamana nak buat.


Dan ini yg saya bg pada Faihah, rasa tak puas hati pulak. Masa tu tengah busy nak siapkan keychain. Buat clutch ngan cupcake besar tu dgn kelam kabut je. Hmm..frust2 :(
Tapi syukur jugak Faihah suka.



Thanks pada Hani yg organize stash swap ni, pada Aimila, Faihah dan semuaa ^-^!!




Keychains....


Akhirnya, siap jugak rantai kunci Maisarah.
Ambik masa nak menjahit satu2.
Tapi puas hati dgn hasilnya. Harap Maisarah juga puas hati ^-^.


Saturday, December 5, 2009

Giveaway by Colors City Shop


Whoaa... come and join Colors City Shop Giveaway.
It will end on 13rd Dec 2009.
For more info, click here.



Friday, December 4, 2009

Aksesori Kereta Dilola

Dilola's car accessories
.
.
.

She ask stripes gray/silver just like her car.

2 bone pilllows


2 pairs seat belt pad

1 Tissue box cozy

Car keychain as a free gift


Owh..forgot to post this one, a free gift for Yanti who bought this diaper bag.
Stamp it with milk bottle carved by me ..(~_^)

Thanks for reading.
Have a nice Friday (^_^)

Printed Felt & New Craft


Printed felt kini dijual di kedai saya.
Berminat boleh singgah di Sweetlilcraft Shop.


Aksesori kereta yg ditempah oleh Adila.
Sepasang "bone pillow"
2 pasang seatbelt pad
1 sarung kotak tisu
1 keychain as a free gift.

Thanks for reading (^.^)

Sew I do Giveaway


What a wonderful giveaway from Novita Estiti.
Check it more here and try your luck !! (^-^)

Printed Felt For Sale


PRINTED FELT FOR SALE

RM3.50 each
Size: + - (9"x9")
ALL SOLD


Email me ya :02:

Sweet Treat Giveaway


Above is a picture of some of what would be included in the giveaway! All of these are from Nasuha.
Make sure you check it out here and try your luck!!




I love this butterfly card made by Nasuha. It's so lovely ^-^

Thursday, December 3, 2009

a BIG apologies to my valued customer

Salam semua...

Saya ingin memohon maaf banyak2 pada semua pelanggan yg telah membuat tempahan. Saya tak dapat menyiapkan tempahan mengikut jadual atau waktu yang telah ditetapkan sebelum ini:-


Jadual Lama

November
Ayai - Pencil box (fab no.us2 + ribbon & sulam nama-new pattern)
Adila - Aksesori dalam kereta ^^
Lili - Diapers Messenger Bag (fab no.2-pooh)
Wan Nurul - Felt Fridge magnet & Tote bag (fab.us1)
Deqna - Pencil box and coin purse (fab no.18)

Disember

Aja - purse (fab us1) pencil box (fab. us4)
Maisarah - 20 keychains (deposit paid: RM40)
Mamafami - pencil box
Intan - zipper tote bag-3 poket bergetah, saiz: 14tinggi x 11lebar & purse (fab. us 3) deposit paid (RM50)
Mom's colleague - tote bag, pencil box & handphone pouch
Gg - diapers bag



Ini hanyalah senarai dan waktu dijangka siap. Sebarang perubahan akan diberitahu kelak. Terima kasih :pandacloud_01:

Last update: 03/12/2009



Jadual di atas terpaksa diubah mengikut masa dan waktu tempahan dapat disiapkan. Hal ini kerana masalah keluarga yg tak dapat dieelakkan sejak 2-3 bulan kebelakangan ini dan memerlukan perhatian saya sebagai isteri dan ibu.

Saya harap semua pelanggan dapat sabar menunggu tempahan disiapkan. Jadual yg baru boleh anda lihat kat bawah atau kat sini. Saya juga minta maaf kerana terpaksa mengubah beberapa nama kerana ada tempahan yg perlu disiapkan lebih awal. Namun, jika ada sesiapa yg tak dapat menunggu dan ingin membatalkan tempahan sila email saya.

Jadual Baru


November
Ayai - Pencil box (fab no.us2 + ribbon & sulam nama-new pattern)
Adila - Aksesori dalam kereta ^^

Disember

Maisarah - 20 keychains (deposit paid-RM40)
Lili - Diapers Messenger Bag (fab no.2-pooh)
Wan Nurul - Felt Fridge magnet & Tote bag (fab.us1)
Deqna - Pencil box and coin purse (fab no.18)

Januari
Aja - purse (fab us1) pencil box (fab. us4)
Mamafami - pencil box
Intan - zipper tote bag-3 poket bergetah, saiz: 14tinggi x 11lebar & purse (fab. us 3) deposit paid (RM50)
Mom's colleague - tote bag, pencil box & handphone pouch
Gg - diapers bag



Ini hanyalah senarai dan waktu dijangka siap. Sebarang perubahan akan diberitahu kelak. Terima kasih :pandacloud_01:

Last update: 03/12/2009


Mungkin juga selepas ini saya terpaksa hadkan tempahan kepada 1 atau 2 sahaja sebulan dan mengeluarkan produk yang telah siap bergantung kepada masa dan permintaan.
Terima kasih pada semua & maaf banyak2 atas segala kesulitan ^^!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover