Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Tuesday, June 30, 2009

Pencil Box Kak Raihan



Akhirnya, siap juga kotak pensel yang kak Raihan order.
So now, time to delivery.....
:001:

Kak Raihan,hope you like it ^^

Thursday, June 25, 2009

:: Ulat Amjad ::


Ini dia ulat Amjad..hihi
Tak geli pun, malah sedap dipeluk..^^
Beli ni kat Rantau Panjang, masa balik kampung hari tu.
Takde mood nak shopping hari tu, takde apa pun yang dibeli. Adala baju Amjad sehelai..
Yang ni abah Amjad yang beli..murah je, 10 hinggit ^^.
Image Hosted by ImageShack.us

Lipstik purse


Ni bukan pencil box tau..hihi.
Ni boxy pouch yg saya hadiahkan pada Paes.
Ingatkan nk buat empat segi tepat, tp sebab tak ukur betul2 jadi gitu lak.
Saiznya dlm 5'' rasanya. Lupa lak nk ukur sblm hantar.
Mungkin Paes boleh isi syiling atau lipstik ^^

Wednesday, June 24, 2009

:: Renungan dan Doa ::

Teman yang soleh,
malunya mengatasi perawan,
beraninya mengatasi pahlawan..
cintanya bukan pada gambaran,
rindunya bukan pada pertemuan,
tetapi hatinya sarat dengan iman dan taqwa kepada Allah.


Ya ALLAH Ya Tuhanku..
Baguskanlah utkku agamaku..Kerana ia pengawas seluruh urusanku.
Perbaikilah utkku duniaku.. Yg di sana adalah kehidupanku.
Sempurnakanlah utkku akhiratku.. Kerana ke sanalah tmpt kembaliku.
Jadikanlah hidupku.. Sebagai penambah kebaikan.
Dan jadikanlah matiku.. Sebagai istirehat daripada segala kejahatan…

Image Hosted by ImageShack.us

:: Giveaway dari Okinokiyo ::

Ini giveaway ni dari www.okinokiyo.com. Apa yg anda akan dpt?
a sling bag from Anna Maria Horner's fabric.

Why I should win this bag?

Nape ye??Sebab saya suka sgttt..Ianya cantik, kainnya pun dari kain yg berkualiti dan mahal.
Kalau menang ni, mmg bergaya sakan hari raya nanti ^^
Boleh promote kt kampung ^^

Why I like her blog?

Sebenarnya, baru je masuk beberapa hari lepas. Org kata, tak kenal maka tak cinta..
Tapi saya suka blognya sebab ada info dan tip yg berguna terutama pasal bisnes online
dan yang best juga sbb cerita mengenai kraf..^^

Ok..jangan lupa join ye. Tutup pada 27 Jun ini.
Klik kat sini.




Image Hosted by ImageShack.us

:: Satu lg giveaway ::

Satu lagi giveaway,
Ini dari MANJAKU HAPPY.
Kalau menang ni, boleh tambah koleksi CD Amjad ^^
Amjad pun ok pakai CD..tak bocor pun dan yg penting, jimattt.

Ok, sesapa nk join. Klik pada gambar ye. :21:

Image Hosted by ImageShack.us

:: Very-very sweet giveaway ::

Giveaway lagi??
Banyak sungguh giveaway bulan ni. Ada yang tak sempat ikut serta pun.
Apapun, ni pun satu cara nak bantu kawan2..kalau dpt menang pulak,lagi bagus ^^

Ok, jadi ni giveaway dr sweet-wannur.
Bestnya kalau dapat hair clip pink yg berbunga putih tu sbb saya pun suka pink mcm wannur ^^
Jom join kt sini ye.
Image Hosted by ImageShack.us

:: Lagi hadiah giveaway dari Cik As ::


Salam semua..
Ni satu lagi tote bag sbg hadiah tambahan untuk giveaway dari Cik As.
Cantik sangatttt.
Apalagi?? Terjah blog Tote Boutique..^^
Harap belum terlambat..
Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, June 23, 2009

:: Giveaway dari Shambie ::


Hadiah yg cukup unik.
July Planner Pouch
Sesiapa yang berkenan, jom join giveaway dari Shambiejoux.com

Really love it..
:crab1:
Image Hosted by ImageShack.us

Monday, June 22, 2009

:: Giveaway dari Cik As ::


Seronoknya kalau dapat beg Cik As ni.
Bulan puasa dah dekat ni, kalau bawa pergi sembahyang terawih pun elok ni.
Cik As pun dpt saham sama ^^
Beg yg Cik As buat semua lawa2.
Sesapa yg berkenan boleh jenguk kt Tote Boutique.
Harganya pun berpatutan.

Tapi beg kat atas tu adalah untuk giveaway,
Nak join?? Cepat jengah Tote Boutique sebelum 24hb Jun ni.

Cepat3!!!

Cik As, ayu tak pandai nak berbunga2 bahasa, tp Effie's Telekung Bag
biarlah jadi kepunyaan ku ^^..



Pleaseeeeeee.........

:23:

Image Hosted by ImageShack.us

Friday, June 19, 2009

:: Beg tangan yg sudah siap::


Dua beg ni ditempah oleh Paes. Baru dapatkan siapkan. Kesian Paes tunggu lama. Sori ye..biasalah sambil menjaga si kecil. Terima kasih kerana memahami. Harap Paes suka ^^. Masa untuk jahit kotak pensel kak raihan pulak..

Image Hosted by ImageShack.us

Another two fabric handbags

These are two custom made handbags order by Paes.
Embellish with buttons.
Thanks for Paes ^^

Wednesday, June 17, 2009

:: Amjad, kesayangan ibu dan abah ^^ ::


Photo Albums at WiddlyTinks.com

Salam semua..

Amjad dah 11 bulan semalam, tatihnya makin laju. Kekadang, dengan beraninya melepaskan tangan ibu dan tatih sendiri.
Dah bolehla imbang badan, agak2nya umur setahun bolehlah jalan dgn baik.
2hari lepas, bawa dia turun main kt padang. Seronok dia, tengok bird dan tunjuk2 kt bird dan orang yg lalu lalang. Tak kira sapa semua dia babai dan senyum sendiri..hihi ^^.

Banyak benda baru yg dia dah belajar..mmg ibu bapa dan org sekelilingla jadi modelnya. Sebab dia 'look and learn'. Kekadang ambik pen dan mulala cuba menulis kt kertas. Kalau saya pegangkan tangan dia dan menulis nama dia dan abjad, dia tersenyum..^^.

Kalau makan,dia sendiri cuba nak ceduk dgn sudu dan makan. Tapi selalunya, byk yg tumpah. Hahh, yang terbaru..dia dan pandai cium. Siap ada bunyi lagi..'umpph' atau tarikan nafas dia.

Hari ni, dia turun sendiri dr buaian dia. Saya tgh jemur kain kt luar, dia tidur..tak dgr bila dia nangis. Dengarnya bila tangisan dh kuat, masuk bilik..dh berdiri kt bawah. Kusss..semangat.Nasib baik tak jatuh..alhamdulillah. Menyusu dan tidur balik..hmm,anak ibu ^^.

Image Hosted by ImageShack.us

Monday, June 15, 2009

Rae Gun Ramblings: Giveaway: Fabric Bundle


Rae Gun Ramblings: Giveaway: Fabric Bundle

Join this giveaway too ^^









Image Hosted by ImageShack.us

:: Lilstitchy GIVEAWAY! ::


Lian at Lilstitchy made giveaway again!!
Very lovely cute pouch from Japanese fabric.
Who win this giveaway also will get some of her fabrics collection.
Wanna too?? Enter her giveaway by click on the picture.

Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, June 13, 2009

:: Projek Kraf dan Kain Terbaru ::

Hari ini agak kepenatan, rasa panas badan dan pedih tekak. Agaknya pasal jerebu yang teruk kat Shah Alam. Selalu terperap kt rumah je, tapi semalam balik kampung kejap. Sampai dah pukul 10 mlm, dan baru tersedar terhidu udara yang tak sihat. Tekak mula rasa perit. Mungkin kena banyakkan minum air.

Sebelum baik pagi tadi, saya singgah kedai beli sedikit kain untuk projek Sweetlilcraft. Amjad bangun awal pagi tadi, bila dapat je ibu, terus tidur dalam kereta hingga sampai ke rumah (dr pukul 1-5 petang). Lepas dia makan dan mandi, barula dpt buka internet jap. Buka email dan blog.

Gambar di atas adalah beberapa projek yg telah siap dan ada yang telah diposkan.

1. 2 tote bag yg yelah diposkan kepada kak Raihan di Sabak Bernam.
2. Pencil box kawan saya, baru sampai pada tuannya hari ni. Harap Zaid suka. Saya selitkan sekali felt keychain yg disulam namanya, it's a surprise gift for her..^^
3. 5 kotak pensel yg di tempah oleh Nangkacak dari Sarawak. Yang ni belum di pos, masih menunggu bayarannya.
4. Ni pyramid coin purse. Cik As dr Tote Boutique telah kongsi alamat laman web toturialnya. Terima kasih Cik AS. Kawan saya tanya, boleh tak saya membuatnya. Mula2 saya baca tutorial tu saya tak berapa paham, kali kedua..saya cuba juga langkah demi langkah. Alhamdulillah, terhasil jugak. Purse ni dah berpindah milik..saya bg pada makcik kt kampung semalam. Insya'Allah, nak buat lagi untuk Ma dan 3 orang makcik lagi (makcik belah suami) Love them all.^^
5. Yang ni pulak surprise gift saya bg pada Kak Raihan yg borong semua (2) tote bag yg ada dalam stok. Buat ni agak tergesa-gesa , saya kurang berpuas hati. Harap dpt buat dgn lebih baik lain kali. Harap maaf jugak pd Kak Raihan ye...
6. Akhir sekali, semua pencil box ni diikat dgn riben yg dihias dengan butang. Moga pemiliknya senang nak buka zip nanti. ^^



Gambar ni pulak adalah kain2 tebaru untuk buat pencil box, tote bag, fabric handbag dan beberapa projek kraf yang lain. Kawan2 boleh juga jenguk kat Sweetlilcraft Shop. Sesiapa yang berkenan bolehlah tempah ye. Kalau boleh nak juga jahit beberapa beg atau projek kraf yg lain sebagai ready stock, tp maklumlah ada putera kecil yang perlukan lebih perhatian..hihi. Terima kasih juga pada kawan2 yang menempah dari saya. Mereka betul2 memahami dan sabar menunggu ^^ . Insya'Allah, I will do my best!! ^^

Image Hosted by ImageShack.us

Friday, June 12, 2009

Pencil Box for Msnus




















5 pencil boxes have done. Buat ni sambil jahit beg Paes. Hope she will like them. I tied a ribbon and buttons at the zip.

My Label


I got my label this morning. Really love it. THANK YOU skin..
After this, all my pencil box and tote bag will have a label..^_^

Wednesday, June 10, 2009

:: Lori Terbalik ::




Salam semua..

Balik kampung hari tu, bertolak dalam pukul 5 pagi. Sepatutnya dalam pukul 11-12 tghari dah sampai. Tapi disebabkan ada lori yang terbalik melintang jalan, dalam pukul 3 baru sampai. Lori dan bas memang tak boleh lalu. Ada sedikit je ruang untuk kereta lalu. Tepinya memang gaung. Kesian makcik2 dan pakcik yg naik bas, memang berkampungla kat situ.

Nasib baik Amjad tak meragam, kitaorang pun beratur nak lepasi lori tu pun dalam 2 jam. Abang yg memandula penat..biasa memandu dalam 6-7 jam. Hari tu 10 jam!

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, June 4, 2009

Balik Kampung

Saya akan balik kampung esok hingga Isnin depan.
Segala email atau pesanan, saya akan balas hari Selasa (8/6) depan.
Terima Kasih atas kunjungan anda

New Keychain



New collection of key-chains
KC 001: RM 3.90
KC 002: RM 3.90
KC 003: RM 4.50

Sesiapa yang berminat boleh email saya ye xoxo ^_^.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover