Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Sunday, November 25, 2012

New pattern and Sale at Michele Patterns


Pada sesiapa yang berminat dengan pattern dari Michelle. Ini adalah masa terbaik untuk beli pattern darinya sebab tengah sale. Harga sekarang US5, lebih kurang RM15 lebih. Murahlah tu, biasanya harga patternnya US7-8, jadi harga dalam RM21-RM23. Lagi pulak, ada sesetengah patternnya akan naik harga pada tahun hadapan. Kalau berminat, cepat-cepat beli sebab sale pun akhir berakhir esok.

Instructions yang diberi memang mudah nak faham.  Sesetengah yang belum tahu tentang beberapa tip jahit beg atau clutch akan diberitahu rahsianya ;).

Contohnya, sekarang ada pattern baru, Essential wristlet. Pattern ni pattern biasa cuma ada tip macamana nak jahit zip dan cara tak nak bagi buckle atau 'berketul' kat kedua-dua hujung zip. Jadi hasilnya akan lebih kemas dan cantik. Kalau nak tahu, kenalah beli ..hehe. 

Oklah, sesiapa nak kena cepat tau. Nanti sale habis..bye2 :)


Tuesday, November 20, 2012

Car Accessories

Assalamualaikum..

Hi, dah habis bercuti ke? Minggu lepas rasanya ramai yang ambil cuti sempena Deepavali dan Awal Muharram kan. Ohya, sebelum terlambat.. Selamat Tahun Baru 1434H! Moga tahun baru ni lebih baik dari sebelumnya.

Minggu lepas suami saya pun ambil cuti dan bawa kami sekeluarga jalan-jalan. Niatnya nak bercuti jauh sikit tapi rasa takde hati je nak jalan jauh. Kepala pulak asyik fikirkan kerja yang tak siap kat rumah. Jadi jalan-jalan sekitar KL jelah. Pergi zoo, balik Banting pergi pantai. Nanti saya upload gambarnya kemudian.

Sebelum cuti Awal Muharram, saya sempat poskan satu set kereta ke Kedah. Nama Carls tu disulam mesin, dijahit felt bentuk hati dan ditambah butang-butang yang comel.



Gambar ni sebelum ditambah lagi butang comel pada square pillows.

Zoom in pada sulaman..



Inilah sarung bantal yang telah ditambah butang-butang comel kat bahagian yang kosong.

Sekarang tengah nak siapkan satu set diapers bag. Sementara menunggu kain dari Mybotang saya jahit pencil box dan nursing cover. Nursing cover dah siap, pencil box belum lagi sebab nak menampal nama-nama dari felt. Bab memotong huruf-huruf dari felt ni saya yang saya tak berapa suka..huhu. Agak leceh sebab huruf ni berlekok-lekok pastu kecil pulak. Tunggu mood tenang baru boleh buat.

Oklah, selamat bercuti pada cikgu-cikgu dan anak-anak. Ohya, saya tengah mencari pra sekolah yang baru untuk Amjad. Kawan-kawan hantar anak-anak ke mana? 

Sampai jumpa lagi ^^

Tuesday, November 6, 2012

Jennifer Clutch & Giveaway

Salam semua..

Saya masih lagi mencuba pattern Jennifer clutch dan mencari hasil yang terbaik. Beberapa minggu lepas saya dapat jahit dua lagi Jennifer clutch. Jadi semua ada 3 termasuk yang ini. Tak banyak pun..hehe.

Hasil percubaan ini saya nak beri pada sesiapa yang berminat. Saya nak jual rasanya tak eloklah sebab namanya percubaan, jadi ada beberapa perkara yang belum memuaskan hati saya. Walaupun begitu, ia tetap cantik dan boleh digunakan ^^.


Green clutch kat atas tu untuk giveaway. 



Ini pula hasil clutch yang memuaskan hati saya. Jadi yang ini untuk dijual. Harga promosi RM30 tidak termasuk pos. Boleh email saya jika berminat ye. 


Untuk sesiapa yang berminat untuk dapatkannya secara percuma, boleh sertai giveaway di fan page Sweetlilcraft. Terima kasih semua atas sokongan anda :)





Thursday, November 1, 2012

Cloth Pantyliner

Salam semua..

Dah habis demam raya? Saya tak balik kampung tahun ni. Semua yang balik cerita trafik teruk..huhu. Tu yang tak tahan kalau nak balik kampung. Tapi tahun ni raya haji rasa kelainan sikit sebab TV Al-Hijrah selalu siar siaran langsung dari Mekah. Huhu, buat rindu nak ke sana lagi..

Dah habis raya, saya demam jahit pantyliner..hihi. Tapi sempat jahit 8 keping je sebab dok pikir nak siapkan order orang. Nanti ada kesempatan nak siapkan cloth pad pulak. Seperti kita tahu pembunuh utama wanita ialah kanser payudara dan pangkal rahim. Kita pun sering diberitahu tentang bahaya penggunaan pad. Jadi langkah pertama saya, saya tukar pada cloth pantyliner dan cloth pad. Setakat ni saya guna kain flannel dan saya berpuas hati dengannya. Nak beli kain bamboo belum mampu lagi. Cara basuh, saya bersihkan dulu segala kotoran dan masuk mesin..ni kes malas, haha. Tapi kalau nak tahan lama, basuh tangan jelah dan jemur.   


Ada yang nak cuba cloth pantyliner? Sebagai percubaan saya sediakan pek ekonomi, satu set (2 helai) dengan harga RM10 sahaja (SOLD. Terima kasih ^^ ).  Bolehlah buat percubaan. Harga biasa, satu keping RM7-10 bergantung pada jenis dan harga kain. Stok terhad, ada 4 set sahaja. Next time, price will be more higher with the improvement of skill..*wink2*.

Cepat-cepat sebelum kehabisan stok. Sesiapa berminat boleh emel saya ye [sweetlilcraftshop@gmail.com]. Ohya, jangan lupa join giveaway dekat FB fan page ye ^^.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover