Thursday, December 6, 2012

Amjad & Pink Patchwork Pencil Case

Assalamualaikum..

Hi semua, sekejap je masa berlalu ye. Sekarang dah bulan Disember pun, beberapa minggu lagi dah masuk tahun baru. Bulan Disember tahun lepas saya masuk rumah baru, dah setahun dah rupanya duduk kat sini tapi rasa macam baru je. Amjad pun dah nak masuk 5 tahun dan akan ke sekolah baru tahun depan. 

Kat bawah ni gambar Amjad semasa membuat persembahan pada hari konvokesyen pelajar-pelajar 6 tahun. 


Masa ni dia sebut, " Mungkar and Nakir, questioning us in our grave!". Whoa..lantang sekali dia sebut.Tengah bernasyid mengenai 10 malaikat. Comel-comel anak-anak ni ^^.

Hari terakhir Amjad jumpa kawan-kawannya masa mengambil buku rekod. Alhamdulillah, pencapaian Amjad memang cemerlang. Cuma saya nak tekankan kepada hafazan sebab nak dia jadi huffaz. Jadi sebab tulah, tahun depan dia akan tukar sekolah. Bersekolah dari pagi sampai petang. Kekadang datang rasa kasihan, kecil lagi, manja dengan ibu..macam-macamlah. Oo..tidak-tidak, saya tolak perasaan tu ketepi. Apa yang penting pelajaran, pembentukkan akhlak dan sahsiah dirinya kearah menjadi muslim sejati. Kalau duduk rumah, nanti tengok tv juga. Banyak pengaruh yang tak elok kat tv ni. Jadi, masa yang ada kita isi dengan perkara yang lebih berfaedah moga hidup dia lebih terisi dengan ilmu dan saya nak dalam dirinya tertanam "akar akidah" yang kuat. Moga pada masa hadapan, walau di mana dia berada, dia tetap sujud pada Allah S.W.T..in shaa Allah, amin.


Ohya, ini dia Pink Patchwork Pencil Case. Gabungan dari kain perca pink yang kiut miut ^^. Saya ikut tutorial kat sini. Dia buat elok je, saya buat tak tersusun. Masa buat tu lupa cara dia jahit dan tak tengok toturial tu. Dah siap baru tengok balik, laa.. salah rupanya saya buat..hehe. Nanti lain kali akan diperbaiki dan diperkemaskan ^^.Pencil case ni saya hadiahkan pada guru kelas Amjad yang banyak mendidik, mengajar dan melayan kerenah Amjad. Hadiah yang tak seberapa, moga Allah sahaja yang membalas segala ilmu dan budi yang ditabur.


Oklah, setakat ini dulu. Anak-anak pun belum tidur lagi, sementara tu bolehlah sambung menjahit sambil tengok si comel seorang lagi tu. Jumpa lagi ^^.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...