Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Friday, April 26, 2013

Harap dapat menunggu

Assalamualaikum..

Buat pelanggan yang menempah. Saya minta maaf banyak2, tempahan mungkin agak lewat disiapkan kerana saya perlu tumpukan perhatian pada anak sulung saya, Amjad. Dia kurang sihat kerana dijangkiti HFMD atau dikenali penyakit kaki, tangan dan mulut.
Dia dah tak demam tapi kena kuarantin agak tak merebak pada adiknya pulak.(nauzubillah..moga dijauhkan Allah).

Adiknya pulak, bila abang takde jadi makin merengek nak ibu je sebab tak ada kawan nak 'dibuli..'. Jadi ibulah mangsanya.

Pengajaran buat saya, kena tingkatkan lagi kawalan kebersihan pada anak2. Ingatkan dah besar sikit, saya biarkan Amjad mandi sendiri. Rasa bersalah pulak. Dia pula agak sensitif, 2 minggu lepas baru je baik dari demam sebab tonsil, kali ni kena Hfmd pulak, kesian anak ibu makin kurus..

Semoga Amjad cepat sembuh, dapat pergi sekolah dan jalani aktiviti seperti biasa.

Maafkan saya jika terlewat siapkan order anda. Saya akan cuba sebaik mungkin. Terima kasih semua.

Wednesday, April 10, 2013

Plushies

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya nak share hasil kerja saya yang terbaru. Dua tiga minggu lepas suka pulak buat benda-benda softies ni. Semuanya sebab Amjad yang minta. Minta satu, banyak pulak yang  turut sama terhasil.



Yang ni Amjad punya. Buat peluk tidur. Amjad letak nama Mr. Blacky. Tapi sekarang dah minta Mr. Bluwie pulak.



Pink color tentulah untuk girl kan, tapi saya belum ada anak perempuan..hehe. Yang ni untuk Zara, hadiah untuk anak kawan.



Mulanya buat ni untuk Amjad, tapi dia taknak sebab ada bentuk love. Uih, dah pandai memilih. Jadi, Fateh jelah yang ambil. Nak tidur mesti dia tanya, ane? ane? Minta owl dia nak peluk tidur. 

Yang 3 atas ni BUKAN untuk dijual ye. No remake or reproduce sebab copyright pattern kawan.



            Yang ni pulak Bunny Taggies hadiah untuk Syuhada yang tempah set bedding for her baby.








Born: 28 Mac 2013
Name: Polka Dot Willy
Size: 20" x 10"
Intro price: RM30

Whale pillow or bolster ni boleh buat bantal peluk. Ni yang pertama, harga pengenalan RM30 sahaja sebab perlu buat improvise sikit pada patternya. But it still nice to cuddle ^^.



Born: 9 April 2013
Name: Owlie Pillow
SOLD

Yang ni nak cepat. Semalam buat petang siap, tuannya terus ambil. Jadi nak tambah apa-apa lagi dah tak boleh. Saiznya memang besar dan boleh buat bantal tidur, 20" lebar x +-15" tinggi.

Taggies, whale & owlie pillow boleh remake. Sesiapa nak boleh email tapi kena sabar menunggu ye. Bulan 6-7 baru saya boleh jahit. Jahit plushies ni bulan puasa ok je sebab tak pening dan susah sangat nak buat.  But limited for a few order only. Malam saya nak rehat dan terawih ^^. Jadi kalau berminat kena email cepat2 ye sebelum saya tutup tempahan.

Oklah, sampai jumpa lagi..^^

Monday, April 8, 2013

Sale at Michelle Pattern

Assalamulaikum semua..

Biasanya setiap hari Jumaat, Michelle ada $5 sale untuk 1 pattern. Tapi kali ni lebih istimewa sebab $5 sale untuk 29 patterns!! Wah, best ni.. :). Sale ni berlangsung selama 3 hari. Hari Isnin sale tamat. Sesiapa yang suka dengan patternnya atau baru nak berjinak untuk jahit clutch atau bag, boleh cuba dengan pattern dari Michelle. Patternnya memang popular dan langkah untuk menjahit pun senang nak ikut. Hasil dari patternnya memang cantik. Ipad sleeve atau Idea pouch yang saya jahit beberapa bulan lepas pun dari patternnya. Ni sebahagian dari contoh clutch dan beg dari Michelle Pattern. Sesiapa yang berminat boleh klik kat gambar di bawah ye.


Happy sewing everyone ! ^^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover