Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Thursday, October 18, 2012

Nursing cover & Drawstring Pouch

Salam,

2 minggu lepas saya siapkan last order. Siap satu nursing cover dan 8 drawstring pouch.


Macam biasa, ada satu poket sebagai kain lap. Bolehlah buat lap susu kat mulut baby nanti. Poketnya saya guna kain flannel. Jadi lembut je je bila kena pada baby.
(pst, tak sempat nak gosok, terus ambik gambar :P)



Ini dia drawstring pouch tu. Saya buat bentuk U dan agak besar, sesuai untuk isi 6 botol pil ubat seperti yang diminta oleh kawan saya tu . Insyaallah, rasanya dah muat.





Inilah sebahagiannya. Jenis kain-kainnya ada yang 100% cotton, ada yang campur sesuai dengan harganya yang murah ^^.

Oklah, jumpa lagi. Nak pergi ambil Amjad kat sekolah. Bye ^^/. 

Tuesday, October 9, 2012

Jennifer Clutch {wristlet clutch}


Dah lama tak jahit clucth. Ramai geng jahit kat fb yg jahit clutch tapi kebanyakan guna pattern Michelle, saya nak kelainan sikit jadi saya guna pattern dari Sue Kim, IthinkSew. Ni first try jahit guna pattern tu jadi jahit satu dulu sementara siapkan tempahan yang lain. Sekarang dah habis semua tempahan bolehlah jahit projek clutch. Suka dengan hasilnya, besar ~ boleh isi smart phone, wallet even bedak dan lipstik. Ada yang berminat dengan clutch ni ke? Hehe..rasanya nak buat giveaway ^^ . Berminat boleh like fan page sebab saya akan buat giveaway kat fan page.

Program hari ni nak kemas bilik jahit lepas tu siapkan langsir bilik dan cadar. Dah lama beli kainnya tapi tak jahit-jahit lagi sebab siapkan tempahan orang dulu. Minggu depan nak buat majlis hari lahir Fateh pulak. Hmm, sekejap je masa berlalu, dah setahun umur fateh.

Oklah, sampai jumpa lagi. Happy sewing and have a nice day everyone ^^!!.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover