Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Friday, May 29, 2009

:: Gigi pertama ::


Amjad dh 10 bulan lebih.
Dah pandai imbang bdn nk berjalan.
Kalau makan tu,makanan dia dh taknak..nak makan apa orang makan.
Takpun mkn kertas ngan tisu..hihi.Tula bila jumpa kertas mesti masuk mulut.
Sekali korek, digigitnya. Waa..dh ada gigi sebatang rupanya, belah bawah.
Belah atas takde lagi.
Takdela dia meragam atau demam..tgk2 je dh ada. Taktaula utk gigi seterusnya.
Harap2 ok je.
Membesar dgn sihat ye anak ibu ^-^


Image Hosted by ImageShack.us

:: Kraftangan orang lelaki ::


Ni dia hasil tangan adik lelaki saya. umur 20tahun. Dia memang suka benda2 seni cam gini.
Hihi..boleh tahanla,cuma jahitan kurang kemas sikit.


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, May 27, 2009

:: Thousand Birdies Giveaway ::


Win a blog revamp!! This giveaway is from Gisele Jaquenod.
Very easy guidelines. Who wants to enter click on the picture ^-^



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, May 25, 2009

New Fabrics Update!!





Up-down = 23, 24, 25

no.2, 7 & 11 - out of stock


Ini adalah sebahagian kain yg ada simpanan. Ada yg berminat utk buat tote bag, purse atau pencil box, boleh pilih antara kain2 kat atas. SEMUA kain di atas adalah heavy cotton kecuali no.19 (light cotton)


Harga utk tote bag:
RM 25-RM35 come with lining and pocket (depend on fabric, size and embellishment)
pattern depend on your choice

Harga utk purse:
RM 18-RM25 (depend on fabric, size and embellishment)

Harga utk pencil box
RM 10-RM18 (depend on fabric, size and embellishment)

Jangan lupa email saya ya ^^

Untuk rakan2 kraf, sesapa yang berminat utk miliki kain di atas jugak bole email sy ye ^^
A few fabric available for 1/2 yard or fat quarter only.

Flower and stripes
1 yard = RM14.00 (more than 2 = RM12.00)
1/2 yard=RM7.00
FQ=RM4.00

Cartoon
1 yard = RM16.00
1/2 yard=RM8.00
FQ=RM5.00



Sunday, May 24, 2009

:: Kraf terkini ::



Dah lama buat ni..tapi belum siap2 sbb dahulukan beg dan pencil box yg ditempah.
Sikit lagi nak siap.
Tunggu apa jadi bila siapye ^-^


Image Hosted by ImageShack.us

Testing


New signature and banner..thanks to Wan.
Ok ke? Testing dulu ni.. ^_^
Tak okla banner tu. Buanglaa..

signature baru

banner

Thursday, May 21, 2009

Giveaway dari Tika


Beg ni adalah giveaway dari Tika.
Hadiah2 yg lain juga cukup menarik.
Syarat2nya pun mudah. Sapa2 nak join singgahla kat sini ye.



Image Hosted by ImageShack.us

Shoulder Bag


It not for sell..hihi
Mulanya buat beg ni sbg tukaran hadiah utk program gathering ratuhati.
Tapi disebabkan hal kecemasan tak dpt nak join program, beg ni sy pakai sendiri.
Boleh muat apa saja..kalau tinggal kt kete pun org tak perasan tu adalah beg..oppss ^-^
Sesapa yg nk jahit sendiri bole ikut tutorial kt blog Tiny Happy.

Image Hosted by ImageShack.us

Another pencil box


Another pencil box has been done.
Order by my friend Zaidah a.k.a Cinnamon.
It will be sent over by hand when i meet her at kampung.
Don't know when we will be meet, maybe before this June.
Anyone who want to order, don't hesitate to email me or jerit at shoutbox ok ^-^.

:: Pencil box ::


Kotak pensel ni diorder oleh kawan lama saya semasa kt UiTM dulu.
Warna hitam dan disulam perkataan "Cinnamon" , nama 'feveret' dia.
Belum sampai pada tuannya.
Hope she'll like it ^_^.
Ada yg nak order, singgah sini ye.


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, May 19, 2009

:: Nature ::


Gambar ni diambil menggunakan HP baru saya ^_^.
Gambar kat Batu Feringgi, Penang masa pergi bercuti 1 Mei yg lepas.
Enjoy the view..
:crab1:


Image Hosted by ImageShack.us

:: Cloth Diapers ::


Amjad baru cuba pakai CD (cloth diaper).
Sy beli online kt sini, beli 2 dulu utk percubaan.
Terima kasih kt mama yg bgtau link ni, dan pd dhia..yg berkongsi pengalaman ^_^.

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, May 14, 2009

:: Untuk Sahabatku ::


Kata2 hikmah ini saya terima dari sahabat yg jauh..
moga sama-sama kita baca,hayati dan amalkan.

Beritahu pada muslimah itu dirinya ibarat kaca;
disentuh terguris, dihantuk serpih, dihempap berkecai.

Beritahu pada muslimah itu jaga tutur kata;
cakap tinggi nanti dibenci, terlalu rendah dipijak pula, cakap sombong mengundang lawan,
hati-hati meluah kata, kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa.

Beritahu pada muslimah itu jaga tingkah laku;
harga diri letaknya di situ, jangan meluru ikut telunjuk nafsu, sesekali tersilap langkah, akan dihukum selamanya,
keturunan dicerca payah, menyesal kemudian bukan faedah.

Beritahu pada muslimah itu jaga pakaian;
ia cermin peribadi, juga lambang bangsa, di mana dan dalam keadaan macam manapun, biar orang kenal...Dia orang ISLAM.

Beritahu pada muslimah itu simpan secebis malu;
kerana malu itu, sebahagian daripada iman..


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, May 12, 2009

:: Terkejut Beruk ::

:crab1:

Ayoo..terkejut beruk, beruk pun tak terkejut mcmni..huhu!!
Tgh asyik2 tgk blog, rasa benda menjalar je atas kaki.
Ingatkan kain ke apa..

Aaaaaaa...
cicak besar, geliii..
jaga kau,aku dpt kena kau nanti..aku lastik kau.
Sesuka hati kau je jalan atas kaki aku!!
Duss..duss..duss!!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Pencil box


Satu lagi pencil box Hello Kitty dan Strawberry needle book sudah terjual.
Baru je sampai Kedah pagi tadi.
Harap Yati dan anaknya suka^^

Monday, May 11, 2009

:: Gambar Amjad ::



Tengok rambutnya..hihi^^



Tertido masa org sibuk main sukaneka



Beberapa minggu lepas, suka terjelir..^^





Ni kt Batu Feringgi, Penang hari tu.


Gambar Amjad yg terbaru.
Perasan tak??
Rambut dh jadi kerinting..ikut sapa tu?? ibunya tak kerinting ye..^^
Ikut abahnya ms kecik la tu.

p/s: Wan, taktaula nak pilih mana..wan pilihla yg mana berkenan ye? Jadi projeknya bgtau ye..^^

Image Hosted by ImageShack.us

Mother's Day Award


Award dr Wan dan Ros
Syukur alhamdulillah, tahun ni merupakan thn pertama sambut Hari Ibu setelah 5 thn menunggu untuk jd seorang ibu.
Bukan satu tanggungjawab yg mudah..inilah amanah Allah yg begitu besar.
Bila dh jadi ibu baru faham sepenuhnya perasaan seorang ibu.
Insyaallah,ibu doa moga ibu dpt didik diri ibu sendiri jadi ibu yg baik utk Amjad dan adik2 Amjad^^.

Saya anugerahkan award ni buat semua rakan2 blogger saya yg telah dan bakal jd ibu.
Hope we can be the greatest mom for our children^^

Apa ibu dpt sempena hari ibu semalam??..tp beli sendiri.
Just treat myself with Japanese craft books..really admired and at last I got it.
Bought them at Kinokuniya,KLCC.

Terima kasih buat suami yg sabar melayan kerenah ibu semalam..syg abang.^^
Image Hosted by ImageShack.us
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover