Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Sunday, August 31, 2014

Diapers Changing Pad and Diaper Pouch

Hi semua,

Minggu lepas siapkan diapers changing pad & diapers pouch. Kain untuk diapers changing pad tu 100% cotton dan imported dari US dan lapik belakangnya pula saya guna fabrik PUL (Polyurethane Laminate) yang biasa orang guna untuk buat cloth diapers. Saya jahit quilt dengan bahagian tengah dilapisi batting. Jadi diapers changing pad tu agak tebal tapi lembut.


Pouch pulak dari kain cotton yang sama dan dilapisi lininig dan interfacing. Saya memang suka hasilnya. InshaAllah, nak jahit juga satu untuk bakal bayi yang akan lahir bulan Nov ni. Alhamdulillah, Ayuni dari Mummy Confessionals pun suka. Terima kasih Ayuni atas tempahan dan kepercayaan ^^.

Oklah, sampai jumpa lagi.

Tuesday, August 19, 2014

Tempahan sulaman kini dibuka

Salam semua..

Lamanya tak posting, last bulan Mac hari tu. Selepas disahkan mengandung anak ketiga, saya mabuk teruk. Langsung tak masuk bilik jahit apalagi memasak dan mengemas. Melepek je atas katil. Jadi memang kerja-kerja menjahit mahupun sulaman ditinggalkan terus. Alhamdulillah, cukup minggu ke 12-14, mabuk dah kurang tapi badan masih lagi lemah. Kerja menjahit memang ke laut, cuma sulam sikit-sikit tu bolehlah. 

Sekarang masuk bulan ke 6, dah mula ambil order menyulam dan menjahit. Tapi menjahit benda yang simple dan kecil-kecil bolehlah. Yang besar-besar belum ada kekuatan dan moodnya. Kalau menjahit tanpa mood susah juga, lain pulak jadinya.

Ni adalah beberapa hasil sulaman yang lepas, 






Sulam tuala



Make up pouch yang disulam paisley


Tapak pouch dijahit lain sedikit dari biasa. Make up pouch ni lama dah dijahit. Rasanya awal tahun atau akhir tahun lepas. Banyak juga hasil jahitan yang tak dipost di blog. Sekarang banyak dipost dalam fb tanpa perlu nak menaip panjang2..hihi.



Yang ni pulak sulam t-shirt sempena hari lahir Airis yang ke-3. Baby bop barney tu saya digitize sendiri tapi banyak lagi yang perlu diperbaiki dalam dgitize ni. Tak expert lagi. 




Ini pulak sulam banner huruf. Yang ni untuk Yasmin Hania sempena kenduri akikah. Banner ni boleh guna kain felt atau cotton, yang ni kawan saya pilih sendiri corak kain dan warnanya sempena tema majlis tu. Sesiapa nak tempah banner untuk birthday party, pertunangan, majlis kahwin ke atau apa-apa majlis bolehlah hubungi saya. Banyak lagi pilihan lain selain bentuk alphabet. Pilihan bentuk tu saya akan masukkan dalam fb sweetlilcraft


Tempahan sulaman lain juga dibuka sehinggalah akhir bulan Oktober sebab bulan November saya dah nak bersalin. Boleh terus whatsapp atau telegram saya ye..019-2020.706.

Daa..sampai jumpa lagi ^^.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover