Monday, May 14, 2012

Ring Pillow, Books and Fabrics

Hi, jumpa lagi. Pada entry yang lepas saya ada tunjuk WIP kan. Seperti dijanjikan, inilah hasilnya...Ring pillow atau bantal cincin untuk majlis pertunangan antara Fariha & Danny. Bunga-bunga rose tu saya sulam guna NV90E. Untuk nampak mewah, saya guna kain satin tapi kena hati-hati masa tegangkan untuk sulam. Kalau tak, kain boleh rosak. Jarum sulam pun kena tajam betul-betul baru hasil sulam dan kain tak rosak.
With love, Danny & Fariha... mulanya saya sulam guna benang putih. Tapi nampak suram pulak, jadi saya sulam tangan untuk naikkan seri  perkataan tu.

Alhamdulillah, tuan punya bantal cincin ni suka ^^.

~ ~ ~ ~ * ~ ~ ~ ~

3 bulan lepas saya beli buku-buku ni secara online kat Acmamall. Harga buku memang murah dari biasa cuma kena sabar menunngu. Hampir 3 minggu juga saya tunggu. Tiap-tiap hari tunggu posmen..huhu. Ni beli buku nak lepas geram sebab rasa duit habis ke lain, jadi baik saya beli buku jahitan untuk terapi minda..haha. Tapi yang tak suka bila beli online ni kita tak boleh nak belek buku tu betul2 dan tengok kandungannya. Hasilnya, projek-projek dalam buku-buku ni banyak untuk orang yang baru belajar menjahit. Tapi bolehlah untuk saya buat inspirasi. Nanti nak beli buku lagi..huhu.


Dah lama tak shopping kain, singgah jap kat Jakel dengan suami. Suami bagi lampu hijau, beli gaklah 5 meter kain. Tapi 1 meter je untuk setiap design.


Yang ni pulak kirim dengan kawan kat "Geng Gila Kain" (GGK group). Kainnya pun cantik, sesuai untuk buat kotal pensel. Suka2, dapat pulak murah kan ^^.


Malam ni cuba juga siapkan beg. Si kecik tak tidur, susah betul nak menjahit. Hujung minggu lepas, sibuk mengemas bilik Amjad. Barang2 sejak pindah hari tu masih lagi berlonggok dalam biliknya. Alhamdulillah, tinggal sikit lagi kain baju yang belum kemas. 

Ohya, ada 3 lagi kekosongan untuk kelas menjahit dompet. Jomlah join. Tak rugi, nanti boleh jahit dompet sendiri dan jual :). Yuran RM100 tu untuk pengenalan je. Lain kali mungkin harga akan meningkat. Mesin jahit saya ada dua, digalakkan bawa mesin jahit sendiri supaya proses belajar berjalan lancar. Apa-apa maklumat tambahan boleh emel saya. Oklah, nak sambung jahit beg. Jumpa lagi ^^
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...