Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Wednesday, July 23, 2008

Kelahiran yang di nanti..

17 Julai 2008 ~~ menunggu kelahiran permata hati yang pertama..setelah sekian lama menanti kehadirannya. 5 tahun adalah saat yang begitu menguji ibu dan abah dalam menanti kehadiran mu.

9.00 pagi ~ Dimasukkan ubat untuk bukaan rahim.



Bacaan dengupan jantung bayi dan kontraksi..baru terasa sedikit kesakitan bersalin. Pukul 12.00 tghari, air ketuban pecah. Barulah bermula cabaran ibu untuk melahirkanmu.

3.28 petang ~ Lahirnya permata hati ibu dan abah. SYUKUR, SEBAK, taktau apa ibu dan abah nak ucapkan. Muhammad Amjad Bin Ahadi, kaulah pengubat hati, rindu abah dan ibu. Semoga Amjad membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh..membesar mu dalam ketaatan kepada Yang ESA..AMIN.






Hari ini dan semalam

Semalam..SEDIH, RINDU pada anak ibu..Amjad kena tahan wad, ada jaundis. Kesian tgk dia tak berbaju dalam inkubator. Takpela sayang..nanti cepat sembuh ye. Semalam, pergi hospital susukan dia..barulah terubat sedikit rindu ibu.

Hari ini..ALHAMDULILLAH, anak ibu dah dapat keluar hospital. SYUKUR sangat pada Allah. Pagi2 lagi abah dah hantar susu yg ibu perah untuk Amjad. Nanti tengahari, ibu dapat peluk cium Amjad. Nanti ibu bg susu byk2, supaya kuningnya tak tinggi lagi.


Monday, July 21, 2008

HAri ke-5 dlm PantAng..

Ambik kesempatan kejap je nak tgk blog..baby Amjad g klinik ngan abah dan wan anjangnye. Nak check kuningnye tinggi ke tak. Sedih..cian baby. Harap baby tak kena tahan wad..balik rumah ye sayang. Ibu dah rindu kat Amjad..

Tuesday, July 15, 2008

Luasnya neraka..

Assalam Mu'alaikum Wbrth!!!

Sahabat semua...bacalah. ...
Ya Allah... takutnyer... bacelah sampai habis.. skjap jer.. x smp 5 minit..pun!! !

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM, lindunglilah dan peliharakanlah kami, kedua ibubapa kami, isteri kami, anak-anak kami, kaum keluarga kami & semua orang Islam dari azab seksa api nerakaMu YA ALLAH.

Sesungguhnya kami tidak layak untuk menduduki syurgaMu YA ALLAH, namun tidak pula kami sanggup untuk ke nerakaMu YA ALLAH. Ampunilah dosa-dosa kami, terimalah taubat kami dan terimalah segala ibadah dan amalan kami dengan RAHMATMU YA ALLAH......AMIN. .... .:
Luasnya Neraka :. Yazid Arraqqasyi dari Anas bin Malik ra. berkata: Jibrail datang kepada Nabi saw pada waktu yg ia tidak biasa datang dalam keadaan berubah mukanya, maka ditanya oleh nabi s.a.w.: 'Mengapa aku melihat kau berubah muka?'

Jawabnya: 'Ya Muhammad, aku datang kepadamu di saat Allah menyuruh supaya dikobarkan penyalaan api neraka, maka tidak layak bagi orang yg mengetahui bahawa neraka Jahannam itu benar, dan siksa kubur itu benar, dan siksa Allah itu terbesar untuk bersuka-suka sebelum ia merasa aman dari padanya.'
Lalu nabi s.a.w. bersabda: 'Ya Jibrail, jelaskan padaku sifat Jahannam.'
Jawabnya: 'Ya. Ketika Allah menjadikan Jahannam, maka dinyalakan selama seribu tahun, sehingga merah, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga putih, kemudian seribu tahun sehingga hitam, maka ia hitam gelap, tidak pernah padam nyala dan baranya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan terbuka sebesar lubang jarum nescaya akan dapat membakar penduduk dunia semuanya kerana panasnya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu baju ahli neraka itu digantung di antara langit dan bumi nescaya akan mati penduduk bumi kerana panas dan basinya.

Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan satu pergelangan dari rantai yg disebut dalam Al-Quran itu diletakkan di atas bukit, nescaya akan cair sampai ke bawah bumi yg ke tujuh.
Demi Allah yg mengutus engkau dengan hak, andaikan seorang di hujung barat tersiksa, nescaya akan terbakar orang-orang yang di hujung timur kerana sangat panasnya, Jahannam itu sangat dalam dan perhiasannya besi dan minumannya air panas campur nanah dan pakaiannya potongan-potongan api. Api neraka itu ada tujuh pintu, tiap-tiap pintu ada bahagiannya yang tertentu dari orang laki-laki dan perempuan.' Nabi s.a.w. bertanya: 'Apakah pintu-pintunya bagaikan pintu-pintu rumah kami?' Jawabnya: 'Tidak, tetapi selalu terbuka, setengahnya di bawah dari lainnya, dari pintu ke pintu jarak perjalanan 70,000 tahun, tiap pintu lebih panas dari yang lain 70 kali ganda.' (nota kefahaman: iaitu yg lebih bawah lebih panas)

Tanya Rasulullah s.a.w.: 'Siapakah penduduk masing-masing pintu?'
Jawab Jibrail: 'Pintu yg terbawah untuk orang-orang munafik, dan orang-orang yg kafir setelah diturunkan hidangan mukjizat nabi Isa a.s. serta keluarga Fir'aun sedang namanya Al-Hawiyah.

Pintu kedua tempat orang-orang musyrikin bernama Jahim.
Pintu ketiga tempat orang shobi'in bernama Saqar.
Pintu ke empat tempat Iblis dan pengikutnya dari kaum majusi bernama Ladha.
Pintu kelima orang yahudi bernama Huthomah.
Pintu ke enam tempat orang nasara bernama Sa'eir.'
Kemudian Jibrail diam segan pada Rasulullah s.a.w. sehingga ditanya: 'Mengapa tidak kau terangkan penduduk pintu ke tujuh?'

Jawabnya: 'Di dalamnya orang-orang yg berdosa besar dari ummatmu yg sampai mati belum sempat bertaubat.'
Maka nabi s.a.w. jatuh pingsan ketika mendengar keterangan itu, sehingga Jibrail meletakkan kepala nabi s.a.w. di pangkuannya sehingga sedar kembali dan sesudah sedar nabi saw bersabda: 'Ya Jibrail, sungguh besar kerisauanku dan sangat sedihku, apakah ada seorang dari ummat ku yang akan masuk ke dalam neraka?'
Jawabnya: 'Ya, iaitu orang yg berdosa besar dari ummatmu.' Kemudian nabi s.a.w. menangis, Jibrail juga menangis, kemudian nabi s.a.w. masuk ke dalam rumahnya dan tidak keluar kecuali untuk sembahyang kemudian kembali dan tidak berbicara dengan orang dan bila sembahyang selalu menangis dan minta kepada Allah.
(dipetik dari kitab 'Peringatan Bagi Yg Lalai')

Dari Hadith Qudsi: Bagaimana kamu masih boleh melakukan maksiat sedangkan kamu tak dapat bertahan dengan panasnya terik matahari Ku.
Tahukah kamu bahawa neraka jahanamKu itu:
1. Neraka Jahanam itu mempunyai 7 tingkat
2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah
3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung
4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah
5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik
6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak
7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum
8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor ular
9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta mengandungi lautan racun yang hitam pekat.
10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 rantai
11. Setiap rantai diseret oleh 70,000 malaikat Mudah-mudahan ini dapat menimbulkan keinsafan kepada kita semua.....
Wallahua' lam.

Al-Quran Surah Al- Baqarah Ayat 159 Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterang an dan petunjuk hidayat, sesudah Kami terangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk.

Dari Abdullah bin 'Amr R.A, Rasulullah S.A.W bersabda:"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat.. "

Friday, July 11, 2008

Ibu dan abah dah tengokla...















Masa 7 bulan hari tu g scan 3D/4D..punyala lama, apa taknye dia tak bagi tengok muka dia...tiap kali doktor scan on his face, mesti dia tutup ngan tangan dia. Lastly..baru dia bagi, tu pun kejap je nasib baik sempat doktor sempat save gambarnya..:)
Jantina pun dah nampak dgn jelas dah....syukur alhamdullilah. Harap baby keluar dgn selamat nanti..insyaallah.




Kehadiranmu di nanti..


Ni gambar scan 2D baby dari 5 weeks till 25 weeks..bila dapat tengok jantung berdengup, wahhh...syukur alhamdulillah..sebak pun ada. Dah lama ibu dan abah tunggu baby..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover