Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Tuesday, August 27, 2013

Pattern Sale at I Think Sew.

Hi..

Hari ni nak potong kain tapi Fateh datang nak bf pulak. Jadi sambil bf saya update blog. Selain dari pattern Michelle, saya juga suka pola atau pattern dari I think sew. Setiap pembelian pula akan diberikan pola percuma, best kan. 

Sekarang ithinksew adakan sale sempena "Back to school sale", ada banyak pattern yang separuh harga. Antaranya adalah seperti di bawah:




Sesiapa yang berminat dan nak tahu lebih lanjut bolehlah singgah Ithinksew. Selamat menjahit kawan-kawan ^^.


Monday, August 26, 2013

Tak sihat



Kita masih lagi di bulan Syawal, jadi saya nak ucapkan Selamat Hari Raya buat semua muslimin muslimat. Sejak balik raya saya kurang sihat. Tak boleh salah makan, masuk angin satu badan. Semalam kena gastrik, teruk juga penangannya. Kesian pulak Fateh yang menyusu. Dia yang mula muntah-muntah dinihari semalam, lepas tu petang semalam ibunya yang kena gastrik.

Alhamdulillah hari ni dah beransur pulih. Hari ni, suami pun terpaksa ambil cuti sebab kena jaga saya dan anak-anak. Kesian, memang penatlah dia. Saya sakit, kesian pada anak-anak dan suami. Itulah kesakitan tu buat kita sedar dan bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah kurniakan. Dengan nikmat sihat, macam-macam boleh buat. Jaga anak, jaga suami. Dengan nikmat sihat ini jugalah nak rebut peluang beribadat kepadanya. Seperti sabda Rasulullah S.A.W, rebutlah 5 perkara sebelum 5 perkara. Semalam juga sambil terbaring tu saya dengan Dr. Zulkifli Al-Bakri bercerita mengenai seseorang yang begitu berterima kasih pada doktor yang telah menyembuhkannya dari penyakit jantung. Tapi adakah kita berterima kasih pada Allah yang beri kita jantung, hati, mata dan sebagainya?? Astagfirullah, moga kita menjadi hambaNya yang sentiasa bersyukur.

Saya pun masih belum mula menjahit. Seminggu lepas baru siapkan wallet tapi tempahan lain masih lagi dalam proses yang 'siput'. Maaf ye, badan tak berapa sihat. Insha Allah, esok saya mula sambung menyiapkan tempahan yang ada. Harap sabar menunggu. Doakan saya sihat, cepat sembuh dan kuat untuk bekerja ^^. Sampai jumpa lagi. Wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover