Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Friday, March 29, 2013

Needle Book

Hye there..

Hasil kerja bulan ni juga tapi baru update kat blog.  Gambar mesin jahit tu disulam mesin tapi dengan design cross stitch.






Bahagian belakang saya guna kain biru yang sama dengan bahagian tepi tu tapi saya lupa nak ambik gambarnya. Jahit mesin dan tangan untuk bahagian bias tape. 




Bahagian dalam ada felt sebagai tempat untuk pin jarum dan 6 slot poket untuk simpan gunting kecil dan benang. Needle book ni dah terbang ke Kelantan jumpa tuannya. Happy crafting kak ^^.


Thursday, March 28, 2013

Fabric Cotton - Sale on March

Jualan murah kain cotton sempena bulan kelahiran saya ^^. 



Semuanya RM16 sementer
(tidak termasuk pos)



Butterfly
100% cotton, imported
Available 2m 
RM16 semeter (normal price: RM20)



Patchwork
100% cotton, Imported
Available 3m
RM16 semeter (normal price: RM20)




Stripe Roses
100% Cotton, Imported
Available 4m
RM16 semeter (Harga biasa: RM20 semeter)
RM70 sepasang termasuk pos (Harga biasa: RM80 sepasang)






Pink Dot
100% cotton, imported 
Available 4m
RM16 semeter (Harga biasa: RM20 semeter)
RM70 sepasang termasuk pos (Harga biasa: RM80 sepasang)


An Envelope Clutch and Other Story.

Hi semua, saya perlu susun masa untuk update blog dan fokus, fokus, fokus! Kalau yang dah lama kenal saya pasti tahu, blog saya juga banyak kali berubah. Tak kosisten, dah 5 tahun blogging pun jagi macam baru je blogging..huhu. Bila satu keputusan salah dibuat, banyak benda yang terjejas sama. Apapun redha, semua tu ujian dan yakin rancangan Allah pasti lebih baik :)

Kraf terkini dan yang lama tu banyak tapi belum sempat update. Kita update satu-satu ye. Ni yg terbaru, Ballerina Envelope Clutch. Alah, lupa ukurannya. Besar jugaklah, boleh isi macam2.




Tambah bow ribbon atas permintaan tuan punya clucth :)



Saya guna magnetic snap sebagai penutupnya. Yang ni jenis nipis, jadi taklah mengelembung sangat pada clutch yang nipis.



Bahagian dalam, ada poket satu untuk simpan barang-barang kecil.




Proses menyulam Sweetlilcraft. Ini saya nak buat 'bunting Sweetlilcraft', 

Betul ke orang panggil bunting. Lupalah orang panggil apa. Kononnya nak letak pada bazar akan datang tapi nampak macam panjang je, Muat meja ke tak. Nanti kena pin rapat-rapat kot. 



Tak jelas sangat gambarnya. Ambik dekat tak masuk semua huruf pulak. Tengok jelah macam tu ye. Nak tengok dekat, kena pergi bazar ;) . Sepatutnya saya ada bazar pada 30 Mac ni di Subang Parade tapi ada hal pulak pada tarikh tersebut dan banyak lagi stok yang perlu ditambah. Jadi saya postpone ke 29 May. Nanti saya akan update maklumat terbaru bila dah sampai masanya. Cakap awal2 nanti korang tak ingat..hehe.

Oklah, selamat menjahit semua. 

xoxo,
Ayu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover