Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Tuesday, May 29, 2012

Petit Love Nursing Cover


Assalamualaikum,

Hi..

Satu lagi nursing cover. Kain cotton dari Mesir, Petit Love & Polka dot blue. Yang ni pun ada poket atau kain lap di bahagian belakang seperti yang sebelum ni. Saya jahit lining juga kat belakang sebab kain putih tu nipis. Thank you Nuha for purchased and happy breastfeeding ^^. 

Monday, May 14, 2012

Ring Pillow, Books and Fabrics

Hi, jumpa lagi. Pada entry yang lepas saya ada tunjuk WIP kan. Seperti dijanjikan, inilah hasilnya...



Ring pillow atau bantal cincin untuk majlis pertunangan antara Fariha & Danny. Bunga-bunga rose tu saya sulam guna NV90E. Untuk nampak mewah, saya guna kain satin tapi kena hati-hati masa tegangkan untuk sulam. Kalau tak, kain boleh rosak. Jarum sulam pun kena tajam betul-betul baru hasil sulam dan kain tak rosak.




With love, Danny & Fariha... mulanya saya sulam guna benang putih. Tapi nampak suram pulak, jadi saya sulam tangan untuk naikkan seri  perkataan tu.

Alhamdulillah, tuan punya bantal cincin ni suka ^^.

~ ~ ~ ~ * ~ ~ ~ ~

3 bulan lepas saya beli buku-buku ni secara online kat Acmamall. Harga buku memang murah dari biasa cuma kena sabar menunngu. Hampir 3 minggu juga saya tunggu. Tiap-tiap hari tunggu posmen..huhu. Ni beli buku nak lepas geram sebab rasa duit habis ke lain, jadi baik saya beli buku jahitan untuk terapi minda..haha. Tapi yang tak suka bila beli online ni kita tak boleh nak belek buku tu betul2 dan tengok kandungannya. Hasilnya, projek-projek dalam buku-buku ni banyak untuk orang yang baru belajar menjahit. Tapi bolehlah untuk saya buat inspirasi. Nanti nak beli buku lagi..huhu.


Dah lama tak shopping kain, singgah jap kat Jakel dengan suami. Suami bagi lampu hijau, beli gaklah 5 meter kain. Tapi 1 meter je untuk setiap design.


Yang ni pulak kirim dengan kawan kat "Geng Gila Kain" (GGK group). Kainnya pun cantik, sesuai untuk buat kotal pensel. Suka2, dapat pulak murah kan ^^.


Malam ni cuba juga siapkan beg. Si kecik tak tidur, susah betul nak menjahit. Hujung minggu lepas, sibuk mengemas bilik Amjad. Barang2 sejak pindah hari tu masih lagi berlonggok dalam biliknya. Alhamdulillah, tinggal sikit lagi kain baju yang belum kemas. 

Ohya, ada 3 lagi kekosongan untuk kelas menjahit dompet. Jomlah join. Tak rugi, nanti boleh jahit dompet sendiri dan jual :). Yuran RM100 tu untuk pengenalan je. Lain kali mungkin harga akan meningkat. Mesin jahit saya ada dua, digalakkan bawa mesin jahit sendiri supaya proses belajar berjalan lancar. Apa-apa maklumat tambahan boleh emel saya. Oklah, nak sambung jahit beg. Jumpa lagi ^^




Wednesday, May 9, 2012

Kelas Jahitan: Dompet - Bahagian 1


KELAS JAHITAN: DOMPET (I)

TARIKH: 
19 MEI 2012

MASA: 
2.00-6.00 PETANG

TEMPAT: 
SHAH ALAM (alamat akan diberikan kepada peserta)

YURAN: 
RM100 (termasuk bahan-bahan)


Sesiapa yang berminat boleh emel saya untuk maklumat lanjut:

sweetlilcraftshop [at] gmail . com

Monday, May 7, 2012

Nursing Cover & Others

Alhamdulillah, dapat juga curi masa untuk update blog. Lama betul bersawang blog ni. Aktiviti setiap hari sentiasa penuh. Malam dah tak larat nak stay up untuk menjahit. Minggu lepas ada sukan tahunan kat sekolah Amjad. Habis je aktiviti sukan Amjad, terus ke Melaka sebab my MIL buat cukur jambul untuk 3 cucu lelakinya. Lepas tu bawak anak-anak jalan kat Taman Buaya. Hari Ahad balik singgah Nilai 3 dan Banting, sampai rumah semua dah kepenatan.


Amjad sertai perbarisan sukan sekolahnya. Rumah biru jugak, sama dengan ibu masa sekolah dulu ^___^. Perbarisan sekolahnya dapat nombor satu.



Nursing cover untuk kawan saya. Saya cukup respect pada ibu2 yang berkerja dan menyusukan anak sepenuhnya. Perah lagi, penyimpanan susu lagi..banyak benda gak nak kena buat. Besar pergorbanan ibu untuk anak-anak ni. Alhamdulillah, Amjad dan Fateh pun bf sepenuhnya tapi sebab duduk rumah senang jela takdelah rumit seperti ibu yang bekerja. Kawan saya ni minta buat satu sebab nak bawa anak pergi kursus. 


Sebelah dalamnya saya jahitkan kain lap dari kain flannel, jadi senanglah untuk lap mulut baby. Cuma seluk tangan dan lap.


Ni projek minggu lepas. Ambik gambar masa work in progress. Projek tu dah siap dah pun, sekarang projek beg pulak. Tapi nantilah saya upload gambar projek terbaru tu. Gambarnya belum edit lagi. Oklah, jap lagi nak pergi hantar Amjad sekolah,nak pergi siapkan dia dulu. Jumpa lagi ye ^ ^.

note:  Ohya, dah ada pemenang giveaway Ayesha. Nanti saya poskan ye. Tak sempat lagi nak bungkus dan pos. Insyaallah, dalam minggu ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover