Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Sunday, January 31, 2010

At Sarawak

Salam semua..
Saya di Sarawak skrg ni. Segala emel saya akan balas selepas balik dari Sarawak. Insyaallah,hari Selasa saya sudah ada kat rumah. Urusan penghantaran hadiah pun saya akan lakukan dlm minggu ni.

p/s: SAYA MINTA MAAF BYK2,ADA SEDIKIT SALAH FAHAM. Sebenarnya,hadiah saguhati tu HANYA diberikan kepada yg menghantar label atau banner sahaja. Saya minta maaf sekali lagi atas 'kesalahfahaman' ini..;-).

Sent via Sony Ericson C510

Friday, January 29, 2010

Giveaway by AdikManis

Sticky Post
Scroll down for new post ^_^

Hye everyone,
I'm joining fabric giveaway again ^_^
This one from AdikManis.
What would I get (if win la ^_^)
1M DAMASK FABRIC + 1 M COTTON 60" + 1 MYSTERY GIFT !!!

Wanna to join??
Click here for more info ^_^


Wednesday, January 27, 2010

Hadiah untuk pemenang giveaway dan contest

Alhamdulillah, baru ada peluang ambil gambar hadiah utk para pemenang. Sila2 jamu mata dulu ye. Insyaallah, minggu depan saya poskan :)

Tote bag ni utk Ibuayra @ ros. Bahagian dalam beg saya guna beg canvas (recycled). Ada 3 bunga yoyos sebagai hiasan. Harap ros suka ^_^.

Bunga yoyos dari jarak dekat.


Seperti yg dijanjikan, ni hasil dari jeans yg dikitar semula. Zipper pouch untuk Nurul Aziyana.


Tempat ketiga kecik sikit dari tempat kedua, pouch jugak. Yang ni utk nurul+nordin.



Ok, dah habis utk giveaway, utk pemenang contest pulak. Untuk Zam belum siap sepenuhnya lagi. Nanti dah siap saya uploadkan.


Puffy pouch yg saya buat berdasarkan tutorial dari Pink penguin. Toturialnya jelas dan senang diikuti. Cuma bila guna jeans, agak susah bila kena jahit tempat yg tebal. Ok, ni pun saya guna recycle jeans. Puffy pouch ni ialah hadiah utk peserta yg hantar label/banner paling banyak. Hadiah ni last minute tambah sbg penghargaan buat Kak Eya ^_^.


Muslimah fridge magnet ni pulak sebagai hadiah saguhati buat semua yg menyertai contest. Harap semua suka ^_^. Ada yg belum hantar alamat lagi, harap yang belum hantar dapat hantar dalam tempoh terdekat ni.


Yang ni pulak, bukan hadiah tau..^_^

Akhirnya dapat gak saya belajar kait bunga. Ini sebahagian yg menjadilah saya buat..hihi.


Boxy pouch ni dah lama saya buat. Cantum heavy cotton dgn kain belacu yg saya sulam utk toturial dulu. Baru teringat nak publish. Rasa2nya nak bagi orang gak..sapa nak?? hihi

Ok..till then, jumpa lagi. Terima kasih ^_^



Jeans Laundry Day


Baru2 ni dapat jeans terpakai dari SekociNorlie. Projek baru untuk kraf saya..hihi. Recycle jeans..make bag, pouch or anything that can be use. Terima kasih banyak2 buat norlie yg bagi peluang ni utk saya^^. Tak sempat borak2 dgn norlie masa tu sebab nak cepat pergi hospital ambik suami yang masa masuk wad bedah lutut hari tu. 2-3 helai dah basuh, tunggu hari panas dan akhirnya dpt hari ni dpt jugak basuh semuanya. Tu pun lambatnya nak kering..huhu.
Ada sehelai saya dah guna buat projek giveaway. Nanti saya upload gambarnya.

Alang2 buat projek recycle, saya jumpa baju makcik saya yg terperap kt blkg rumah pun saya ambik..hahaha.

Ada sesapa yg nak derma jeans, linen terpakai ke?? hihi ^^.

Sekali lagi..millions thanks to Norlie, nanti nak lagi ^^. Projek untuk norlie tunggu ye..^_^

Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utama

untuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/

Hanya copy paste, paling senang nyee..
Jom join, dan jgn lupa bagitau yan, saya sbg referrer :)
Ohya, saya tau pasal ni dari blog yan sendiri.
GOOD LUCK!!


Tuesday, January 26, 2010

no title


no title..no mood today.

Arghhh..mengantuk, penat tapi hati nak buat macam-macam kerja. Amjad tak berapa sihat selepas kena 2 injection imunisasi semalam. Dia dah tidur dah pun, ibunya pun nak lelapkan matalah kejap.

Friday, January 22, 2010

Fabric for sale


~Doggy~
100% us cotton
Fat quarter only

RM10

Interested?? please email me :
sweetlilcraftshop@gmail.com


Organizing your craft & new fabrics

Iyo yo oo je, organize..hihi. Bolehlah dibandingkan dulu. Hari ni saya nak share cara saya organize dgn rakan2 kraf. Setiap benda seperti riben, butang, felt remnant, fabric remnant semuanya saya masukkan dalam satu bekas dan ada nama masing. Tag utk organize ni boleh di cetak dengan pecuma kat sini. Riben saya saya gulung dan ikat dgn benang kait. Selain tu boleh juga organize riben guna tip di sini. Macam2 tip kalau rajin search, ada yg guna kotak ada yg guna bekas bulat mcm bekas Mr.Potato. Hari tu dah jumpa tapi lupa pulak alamatnya. Kalau jumpa, insyaallah saya kongsi lagi kat sini. Tapi saya ni simpan dlm bekas mcm kat bawah tu je. Teringin gak nak buat kotak tapi tak sempatlah..cukuplah mcm ni dulu.



Ohya, tu rabbit yg saya buat mengikut tutorial dari Mairuru ^^.


Ni buku-buka kraf, hmm..belum byk lagi pun. Yg ada pun belum terbuat..hihi ^^.


Koleksi kain terbaru, beli kat Sakura ss19. Suami bg masa 1/2jam je utk pilih kain. Huhu, masuk kedai ni memang rambang mata nak pilih. Jadi saya ambik kain yg sesuai utk buat hangbag, wallet dan pencil box. Sakura ni akan berpindah ke Sg.Ara, Damansara..ntah bilalah dpt pergi lagi sbb sya terlupa ambik peta sebelum balik. Aaaa...tensen :(



Sempat gak saya capai bobbin box dan cotton tape. Dapat diskaun 10%. Jadi bobbin box dptlah RM13.50, tape tu RM1.80 2 meter :) ..hihi. Cotton tape untuk buat projek baru. Nanti ye bila dah buat saya upload. Mcm2 nak buat, tapi sempat tak sempat je nak buat.





Ohya, kain ni saya nak jual. Kain ni dalam plastik, masa kat kedai saya tak buka pun, balik rumah buka2 gambar doggy lah pulak..hmm. Kain ni Fat quater je, 100% us cotton. Harga RM10. Sesiapa berminat boleh emel saya : sweetlilcraftshop@gmail.com.

New Fabrics for Custom Order


FL01


FL02




FL03



WH01




DM02




BL03


These are new fabric for custom order. FL01-FL03 are Japanese cotton. Others are US cotton.
Anyone who had ordered and want to change your fabric selection, please let me know via email ^_^.

Thursday, January 21, 2010

Pemenang Label & Banner Contest

Salam semua, hari ni baru ada kesempatan untuk mengumumkan pemenang label & banner contest. Terima kasih buat semua yg menyertai pertandingan ni. Banyak banner dan label yang dihantar hingga saya pun pening nak pilih. Semuanya cantik2, jadi saya minta pandangan suami :)


Ini adalah banner yg dihantar. Cantik2 kan ^_^??


Ini pulak labelnya. Memang keliru nak pilih.. *_*


Jadi, setelah tanya suami. Kami sepakat pilih design dari Zam.
Ini bannernya :



Dan ini pulak label..


Saya suka design putih dan pincushion yg direkanya. Cantik tak? ^_^

Buat semua yang menyertai, jangan kecewa ye. Sebagai tanda penghargaan buat semua yg bersusah payah mereka design utk saya, semua akan dapat hadiah ^_^. Jadi, saya minta semua peserta contest emelkan saya nama penuh, alamat dan no hp untuk urusan penghantaran hadiah.

Hadiah istimewa buat Kak Eya yang menghantar penyertaan paling banyak.
Untuk Zam, lambat sikit ye sebab nak jahit begnya.

Terima kasih banyak-banyak semua^_^.



Wednesday, January 20, 2010

Pemenangnya ialah....

Ini baru pemenang untuk hadiah giveaway. Untuk contest masih dalam pencarian. Jadi inilah nombor-nombor yang bertuah. Sila cek anda nombor berapa. Ingatkan nak Amjad yg cabut undi, tapi dia dah tidurlah. Hihi..^_^



Jadi pemenangnya ialah.....



Hadiah Tempat pertama:
Tote bag




No.6 - Ibu Ayra






Hadiah Tempat kedua:
Pouch



No.10 - Nurul Aziyana







Hadiah Tempat ketiga:
Small Pouch



No.23 - Nurul+Nordin



Tahniah buat semua pemenang. Yang tak menang, insyaallah ada peluang lagi ^_^. Hadiah masih lagi dalam proses, jadi saya akan upload gambar bila semunya dah siap. Semua pemenang harap dapat emailkan saya nama penuh, alamat dan no. telefon.
sweetlilcraftshop@gmail.com

Terima kasih buat semua yang menyertai giveaway ini.
Keep update!! Insyaallah, mungkin ada lagi hadiah2 lain yg akan menanti ^_^




Tuesday, January 19, 2010

Nama peserta giveway dan contest

Saya senaraikan dulu nama peserta giveaway dan contest. Seperti yg saya beritahu sebelum ni, peserta contest juga tersenarai utk giveaway. Jika ada nama yang tertinggal, tolong tinggalkan komen dan link ye. Insyaallah, malam nanti saya umumkan pemenangnya. Saya nak keluar dulu ye^_^. Jumpa lagi..
  1. eya
  2. najibah
  3. kak ani
  4. wan
  5. anin
  6. ibu ayra
  7. lisavskhusairi
  8. arissa.solehah
  9. mamalyna
  10. nurul aziyana
  11. idafamily
  12. me lina
  13. zai kulim
  14. izan cute
  15. kreatifiti
  16. zana
  17. qasehadam
  18. taufidris
  19. segalanyer kuterima...
  20. ct_as
  21. Papa @ Mama Zara Sofea
  22. Nea Flerida
  23. Nurul + Nordin
  24. 07raflesia
  25. Zam
  26. miemiey
  27. aimila
  28. Em's Family
  29. Aimy
  30. Izue

Sorry..

Semalam dah taip semua nama peserta. Tak sempat nak post semlm, dah save draft dah tapi ntah macamana hari ni nak post entry tu hilang pulak. Waaa..geramnya, penat2 je taip.

Hari ni kalau ada kesempatan saya umumkan nama pemenangnya. Jap lagi nak keluar pulak tgk saudara kat hospital. Pergi rumah atuk amjad, insyaallah..harap petang atau malam nanti saya dpt umumkan nama pemenang giveaway dan contest.

Mintak maaf banyak sekali lagi..

Saturday, January 16, 2010

Contest / Giveaway Closed

Contest dan giveaway dengan rasminya ditutup.
Pemenang akan diumumkan dalam beberapa hari lagi.
Insyaallah, hari Ahad(17hb/1) atau Isnin(18hb/1) sebab hari ini(15hb/1) saya nak balik kampung jap.^^

Pemenang contest jugak akan diumumkan dalam masa terdekat selepas pemilihan dibuat.

Terima kasih buat semua yang sudi menyertai giveaway dan contest ini.
Jumpa lagi nanti^_^

Friday, January 15, 2010

LABEL & BANNER CONTEST / GIVEAWAY

Sticky post

Ni update kali ke-2 untuk
Label & Banner Contest
Sempena tahun baru, azam baru, saya tambah satu lagi..
Label & Banner Contest/Giveaway.

Giveaway ini juga untuk follower saya di Sweetlilcraft Collections dan sesiapa sahaja yang sokong saya selama 6 bln saya menceburi bidang kraf dan bisnes online.
Terima kasih byk2 atas sokongan anda.
Untuk kali ni, ada syarat baru.
Sesiapa yg belum baca mengenai Label&Banner Contest boleh baca dulu kat sini.
Jadi, saya buat updated kali kedua ni adalah untuk sesiapa yg tak nak sertai contest tapi dpt hadiah giveaway dgn cara-cara berikut:

1. Follow blog saya dan blog kedai saya.
2. Hebahkan mengenai Label & Banner Contest & Label & Banner Contest/Giveaway di blog anda.
3. Tinggalkan komen dan link blog anda di sini.
4. Boleh guna gambar di atas.

Itu je, simple je kan. Tapi kalau takde blog camne ye??

1. Boleh email kan kpd seberapa kawan yg anda suka mengenai Label & Banner Contest & Label & Banner Contest/Giveaway dan cc kepada sweetlilcraftshop@gmail.com.

Tapi, jika ada yang nak menyertai contest boleh baca syarat2nya kt sini.

Hadiah giveaway adalah misteri dan pemenang dipilih melalui Random.org ataupun Amjad ^_^.
Ada 3 hadiah akan diberikan.
Kalau ramai, insyaallah..boleh tambah lagi ^_^
Hadiah contest dan giveway adalah berasingan.
Sesiapa yg menyertai contest secara tak langsung tersenarai utk dpt hadiah giveaway.

Tarikh tutup: Pukul 11.59pm pada 15hb Januari 2010.
For Malaysian only
Thank you

Zipper tote diapers bag & Floral Wallet


This measurement of this bag is 14"x 11". I used zipper for closure, it has four big pockets inside and two elastic pockets at the right and left-outer side. I used buttons that I got from Kelly and bought from Yoonie as an embellishment.

This fabric was Heidi Grace design and I bought from Kaklin.



This wallet I learn from Very Purple person. The instructions is easy to follow. The fabric from US too - bought from Spinningspool Shoppe.

All of these are for Intan. Congrats for her new born baby. Hope these things can make her more cheerful. Thanks a lot ^^

Label & Banner Contest

Sticky post



Salam semua,
Saya tak tahu ada org nak join ke tak??hihi..
Tapi cuba jelah, saya dah takde idea nak buat label dan banner sweetlilcraft collections. Tiap kali buat banner pasti lepas tu tukar lagi. Label pulak saya nak tukar sebab nak order byk punya.. :) Jadi biarlah ia kekal sbg label produk saya sampai bila2, kang saya buat sendiri takut tukar2 lagi.
Jadi nak tengok apa idea kwn2. Yang berkenan di hati, akan dipilih jadi pemenang.

Jadi contestnya:
Design label dan banner blog Sweetlilcraft Collections.
Pemenang utk label dan banner mungkin orang yg berlainan.
Jadi hadiah utama ada 2, satu utk banner dan satu utk label.
Setiap peserta insyaallah akan diberi hadiah saguhati.
Yang pasti semua hadiah adalah handmade dari Sweetlilcraft Collections.

Syaratnya:
1.Perkataan pada label dan banner: Sweetlilcraft Collections.

Lebih kurang mcm nila, Collections tu lebih kecik dr Sweetlilcraft.

2.Warna bergantung pada peserta tapi saya suka warna yg lembut dan jadikan ia cute ^_^.
Guna 1 atau 2 warna shj utk label.

3. Warna utk banner tak kisahlah berapa banyak asal ia cute, kawaii dan boleh menarik perhatian org utk klik pada banner tu. . ^_~ wink*.

4. Saiz label10mm x 40+mm atau 15mm x 50+mm. Saiz banner: lebar: 153px, tinggi: 89px atau lebih kurang saiz banner kat sebelah. Tapi banner ni tak kisah sgt besar mana asal cute.. ^^

4. Boleh hantar label atau banner shj atau kedua2nya sekali.

5. Email label atau banner pada sweetlilcraftshop@gmail.com sebelum atau pada 15 Jan 2010.

6. Nak jadi follower blog ni atau blog sweetlilcraft pun bagus, taknak pun takpe.. ^_^

7. Saya nak label dlm bentuk Al format atau photoshop shj. (sbb org label mtk mcm tu)

8. Akhir sekali, buat entry post pasal contest ini supaya lebih meriah^_^. Dan jangan lupa tinggalkan komen dan link blog anda.

9. Satu lagi, only for Malaysian..I'm not affordable to post abroad, so sorry.. :)

Thanks you and happy weekend (^_^)!!


Sneak peek



Sneak peek on my new bag. I'll upload full view when I have time..^^.
Quite busy lately.

Have a nice Friday ^^

Thursday, January 14, 2010

Giveaway lagi: Fitty's pinky rose cottage


Sekali lagi, saya join giveaway..^_^
Kekadang join giveaway bukan semata2 untuk dapatkan hadiah tapi boleh meramaikan lagi kenalan.
Sambil tu kita tolong perkenalkan dan promosi blog rakan-rakan yang lain
&
kalau ada rezeki dapatlah hadiahnya.

Kali ni giveaway dari Fitty's Pinky Rose Cottage, dapat tau blog ni pun dari kak anie.
Hadiahnya:
1. Satu set - 4/5 roses teacup & saucer
2. Satu set- two roses teacup & saucer
3. Home decor magazines

Nak tahu lebih lanjut, boleh ke blognya..
Goodluck everyone!!

Giveaway dari My Sweet Den


Saya join giveaway dari Aleesa, tuan punya My Sweet Den.
Tarikh tutup pada 31 January ni.
Nak join, klik kat sini. ^-^

Wednesday, January 13, 2010

Selalu busy?? Barang2 Kraf..

Selalu busy ke? Busy jugalah sejak suami MC ni. Pagi2 selesaikan rutin harian masak, mandikan Amjad. Siap masak, sarapan pagi, jemur kain semua..menjahitlah kejap tunggu nak masak tengahari. Selalunya masak tengahari dgn malam terus, senang takdelah penat sangat. Malam tu mungkin tambah sikit lauk je. Amjad dah penat main, nak menyusulah pulak. Biasanya saya susukan dia smabil check email dan tengok blog. Tapi jarang sangat dapat post entry kalau dia tak tidur.

Sekarang ni, kongsi komputer dengan suami..tak dptlah nak ngadap komputer lama2. Tapi ok gak tu, boleh siapkan tempahan. Ni pun tengah sibuk siapkan tempahan dan hadiah untuk giveaway dan contest. Tapi masih tak ada idea nak bagi hadiah apa untuk contest. Giveaway dah ada idea dan tgh jahit.

Hhmm..nak tnya peserta contestlah. Kalau menang nak hadiah apa dari koleksi hasil tangan Sweetlilcraft??^_^ Kalau boleh saya tunaikan..nanti tinggalkan komen. ^~

Beberapa hari lepas shopping barang kraf sikit. Ni beli benang kait ni untuk buat bunga je..hihi, baru belajar sikit2 dgn makcik. Bunga tu nanti saya guna untuk hias beg.


Nila, pantang pergi kedai..suka sgt beli zip.


Beberapa bunga yang dikait oleh makcik dan saya.
Ais krim tu Liza Anjungraf yg bagi. Hadiah teka teki. Terima kasih banyak2 kat Liza ^^.



Kain banyak2 tu sebenarnya fabric scrap pack yg saya beli dari Kelly, most Japanese cotton. Sayang nak guna..hihi^^.
Hantu buttons jugak, tu koleksi buttons saya..saya 'humban' semua dalam satu bekas. Ada saya beli dari buttonplanet, yoonie, kedai2 kraf dan Aimila bagi dan hadiah giveaway.

Hmm..tu je. Nanti ada masa saya update peserta giveaway pulak.
Nak pergi sambung menjahit dan tengok Cinta Balqis ^^

Sunday, January 10, 2010

Spider Pencil Box



Pencil box Fatin, order through her mother - Mamafami. Thank you so much mama ^_^.
Boleh tempah kek dengan mamafami, cantik dan sedap keknya. I ordered for birthday Amjad last year..yummy2

^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover