Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Thursday, April 30, 2009

:: Birthday Giveaway from Hani ::


Birthday giveaway from Hani, the owner of this shop.
By the way, happy belated birthday to Hani.
Moga dimurahkan rezeki dan panjang usia^^

Sesapa nk join boleh klik kat gambar ye.

Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, April 29, 2009

:: Cerita Hari ini ::



"Hmm..yum2 sedapnya 'stroberi' ni"

Pagi ni, Amjad kena pegi hospital lagi utk buat chest fisio dan sedut kahak.
Semlm jumpa doktor lagi, dia bg inhaler dan antibiotic.
Hari ni nampak dah kurang sikit kahak dia, makan pun abis 2 senduk nasi ^^.

Tgkla amjad,semua benda masuk mulut. Macamana tak batuk.

Harap amjad cpt sembuh. Kesian dia, kekadang tgh tido pun mengigau nangis. Jumpa doc ngan nurse pun dh fobia.

"Ibu, berapa no abah ni??"

On the way nak g klinik tu, cek post box..
Aaa, scrap fabric yg sy order dr Kelly (Etsy) dah sampai,
pin brooch dan 2 helai kain felt dr nisa juga dh sampai. Hihi..byk projek nak buat ni.

Brg2 dlm 2 bungkusan.


Ni kain yg sy order. Kecik2 comel, japanese cotton pun ada..cute tak??



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, April 27, 2009

:: Baru keluar wad ::

Salam semua..

Amjad masuk wad petang Khamis tu, Sabtu tghari dah balik.
Tapi dia punya batuk dan selsema belum sembuh sepenuhnya.
3 kali kena sedut, kesian dia..sekali dia bersin, kuar hingus campur darah. Luka sikitla tu.
Taktau nak buat apa lagi..
Esok ptg doc suruh jumpa dia lagi. Maybe bg dia inhaler pulak. Sampai dia betul2 sembuh.

Walaubagaimanapun, Amjad still happy. Dah makin lasak, dah mula panjat katil.
Masa tido makin kurang. Ibu pun mmg kena layan dia jela.
Been busy gak, nk siapkan tempahan beg dan pencil box.
Nanti gambar post kemudian.
Sekarang ni, Amjad atas riba..^^

Image Hosted by ImageShack.us

Hello kitty pencil box,bookmark and paper clip.



Set ni dah sampai pada kak azzah. Harap anak kak azzah suka.

Thursday, April 23, 2009

:: Terima kasih Semua ::

Assalamualaikum semua..
Terima kasih byk2 pd semua rakan2 blogger yg doakan Amjad dan bg support.
Saya tak sempat nk balas setiap komen yg diberi, tp sy amat hargainya.
TERIMA KASIH BYK-BYK
Secara langsung atau tidak ia beri sy semangat..^^
Semoga kalian dpt balasan yg baik dr Allah.

Kalau tgk Amjad mcm sihat je, dia kt rumah still lasak. Cuma dada dia masih berkahak, selsema dan batuk.
Petang ni, Amjad akan ke hospital lagi. Kemungkinan besar akan masuk wad jugak utk buang kahak dia tu.

Mmm..tak sanggup nak tgk dia nangis kena neb dan sedut nanti. Takpela, sebelum ia melarat lebih teruk.
Ya Allah,tabahkanlah hati ini..moga Amjad cepat sembuh nanti.

Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, April 22, 2009

:: Risau ::

:crab1:
Dah nak masuk 3 minggu Amjad batuk berkahak dan selsema.
Semalam pegi follow up kt DEMC, so doc suggest dia kena masuk wad.
Alahai..kesian anak ibu. Kalau masuk wad, confirm kena buat nebullizer lagi dan kena sedut.
Jumpa doc semalam pun dia dh nangis, dah mula fobia ngan doc.
Tapi sy mtk hold dulu tuk hari ni. Sy nak cuba stop makanan yg biasa bg, kot2 dia alah.
Pastu bagi makan ubat cam biasa.
Kalau esok tak baik jugak, kena masuk wad jugakla..takut melarat pulak.
Takpela, utk kebaikan Amjad.

Terima kasih byk2 Kak tirana, wan, lydia, mama dan mun for your supports and tips.


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, April 18, 2009

:: Amjad Tak Sihat :( ::

:04: Risau sgt..Amjad tak sihat, batuk berkahak dan selsema. Hari ni dh masuk 2 minggu lebih. Menyusu pun dia tak berapa selesa. Dah 4 kali kena nebulizer sejak hari Jumaat. Menangisla bila buat neb, tak sakit pun tp mgkin dia tak selesa. Pagi tadi,bila masuk je bilik rawatan, tgk nurse je terus nangis..dia dah tau nk kena buat neb lagi. Dia kena sedut ubat tu 5 minit, 5 minitla dia menangis tanpa henti. Sy takleh pegang dia kalau jmpa doktor atau buat rawatan cam gitu..karang ibunya yg nangis sama. Jadi abah diala pegang, lagipun Amjad manja sgt ngan abah. Kalau keadaan dia nangis mcm tu dia nk abah dia yg tenangkan dia.

Esok, kalau tak kurang jugak batuknya..nak ambik ubat homeopati lak. Ubat batuk dan selsema yg doktor bagi dah nak abis sebotol, tp batuk dan selsemanya tak kurang gak. Tidur pun asyik terjaga sbb batuk.

:23: Doktor suspek takut dia lelah. Jadi, karpet2 kt rumah abis dilipat semua. Lantai, meja semua dilap dan dimop. Cadar katil, sarung bantal, selimut pun di basuh dah di tukar. Hari Selasa ni, 21hb ada appointment lg dgn doktor tuk tgk keadaan.Harap sgt Amjad cepat sembuh, risau pulak kalau tak kurang jugak..kena masuk wad pulak.

Kawan2 ada petua tak utk hilangkan batuk dan selsema ni??



Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, April 16, 2009

:: Santapan Roh ::

Salam semua,
Sesiapa yg tinggal sekitar Lembah Klang ni, boleh la ke Masjid Negeri kt Shah Alam.
Setiap hari Jumaat minggu pertama ada Kuliah Tasawuf dr Prof. Dr. Harun Din.
Hari Sabtu minggu kedua pula ada Forum Perdana oleh penceramah2 terkemuka.

Minggu lepas dah masuk siri ke-2. Seronok dan insaf dgr bab solat.
Nanti ada kelapangan sy share apa yg sy dgr kt sana.

Skrg nk kena layan Amjad dulu..^^
Ok..moga sama kita dpt mengimarahkan masjid dan memberi santapan pd roh kita.^^


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, April 15, 2009

:: Sapa nak Beg?? ::


Kedai sy ada buat giveaway beg ni dan beberapa lagi handmade items.
Sesapa yg berminat bolehla join dan klik kat sini ye (...)

psst..lelaki pun bole join tau. Kot2 menang, bole kasi kt isteri, mak atau kawan..^^

Image Hosted by ImageShack.us

Sweetlilcraft's Giveaways

Salam semua..jom join

SWEETLILCRAFT'S GIVEAWAYS

I make this bag especially for you. Accompany with boxy pouch.



Second one, needle book and keychain, things that I made before for sale.
But now, I want to giveaway ^^.

Syarat2nya..mudah je.

1. Ceritakan mengenai personal blog sy dan blog ini. Komen maupun kritikan mengenai hasil kerja tangan sy dialu-alukan.
2. Tampal gambar2 kt atas tu dlm n3 anda.
3. Tinggalkan komen kt n3 ni and leave ur link, so sy bole buat spot check ^^.
4. Be my follower.
5. Add my link to your bloglist.. both blog ye..*wink*.

Semua syarat dipenuhi..anda dpt 5 points ^^.
Pemenang akan diundi dengan adil.
Pemenang akan diumumkan 5 Mei 2009..lepas balik dr Penang.
..Chaiyok..^^

:crab1:

Tuesday, April 14, 2009

:: Hadiah Birthday ::


:crab1:

At last, I got this for my birthday.
TERIMA KASIH BYK BANG, SYGGGG ABG ^^

Hp lama adik ambik, dah bertahun gak pakai hp tu.


Image Hosted by ImageShack.us

:: been busy ::


Sejak Amjad dah pandai merangkak ni, susah skit nak update.
Apataknya, buah hati ibu tu dah makin lasak.
Letak kejap je, pasti mencari tempat nak berpaut nak bangun.
Kalau dulu, masak kt dapur tgal kejap kat luar tu smbil tgk2 bolehla..skrg takleh dah. Kejap lagi, dia dah bangun berpaut pd meja,kerusi..oo, bahayaa!!
Kalau dpt bgn, bkn main suka..ibunya risau takut jatuh.
Jadi..mmg tgk dan pantau je apa dia nak buat.
Jarang sgt dpt buat kerja smbil jaga dia..takpe2,utk anak ibu :)
Kalau dia tidur tu, bolehla buat kerja rumah atau menjahit. Tu pun sekejap je tido, tahan matanya sbb nk main ^^

Tgk gambar tu, mukanya dah calar balar..suka sgt mengaru muka bila nak tidur.
Kuku dia lak mmg cpt pjg, nak potong pun kena tgk time gak.
Kekadang tgh tido pun digengamnya tgn dia..camna nak potong kuku?? hihi..

Dua tiga hari ni, Amjad tak berapa sihat..batuk dan selsema.
Harap2 cepat sembuh.



Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, April 9, 2009

:: Koleksi Terbaru ::

:crab1:

Salam semua..
Ini adalah koleksi terbaru di Sweetlilcraft Shop.
Jangan lupa singgah ye.
Kalau ada yg berkenan boleh order ^_^.



Image Hosted by ImageShack.us

Strawberry Needle Book

A cute needle book from felt fabric.

Strawberry Needle book
RM 6.00 only
Size = 4"
out of stock

Don't forget to email me ^_^
Hurry up!!

Collection of Hello Kitty

Salam semua..jom tengok koleksi terbaru.

Hello Kitty Box Pouch, Hello Kitty Bookmark and Paper clip.
Semuanya dengan HARGA PROMOSI.
Grab all now!!


Hello Kitty Box Pouch
RM 6.00 RM 5.00 only
Size = 6" x 2"
Taken Out

Hello Kitty Bookmark and Paper Clip
RM 5.00 RM 3.00 only
Size = Bookmark: 9.5" long, Paper Clip: 2"
Only one in stock.
Sold

Please email me to order ^_^.

Tuesday, April 7, 2009

:: Korean Drama ::


Ada peminat cerita korea tak? Saya ngan sepupu suka sgt cerita korea, tp sejak dia pergi Mesir ni..sy sorangla dok layan.
Tapi kat tv tak best lak. Dah lama cik choki bgtau pasal laman web ni, tp tgk sekejap je dulu. Takut jadi addicted..nanti semua keje tak jadi, hihi.

Nanti ada luang nak tgkla..sapa-sapa yg suka tgk cite korea bole klik kat gambar kat atas tu ye.
Macam2 ada^_^.

Image Hosted by ImageShack.us

:: keychain ::


:05:
Keychain ni dh lama dibuat, tp utk dijual. Hari ni br uploud gambar.
Sapa2 yg berminat silalah lawat kedai saya ye ^_^

Image Hosted by ImageShack.us

:: PENGUMUMAN ::


:sheep:
Salam semua, alhamdulillah..hari ni sy telah dapat buka kedai online sy yg pertama.
Produk yang dihasilkan adalah hasil kerja tangan saya sendiri.
Harap dapat sokongan dari para pembaca dan rakan2 sekelian ^_^.

Feel free to visit my shop - SWEETLILCRAFT SHOP


Image Hosted by ImageShack.us

Keychain - Mr.Froggy & Sweet Strawberry

Mr. Froggy


Sweet Strawberry

Salam semua, ini antara koleksi keychain yg ada dlm simpanan.
Handmade by Sweetlilcraft
Made from felt fabric.

Mr. Froggy - RM 4.90 only
Measurement: 6cm height x 5.5 cm weight
only 0ne in stock..

Sweet Strawberry - RM 2.90 only
Measurement: 4cm (h) x 3 cm (w)
pre-order

email me for your order..

More design will coming soon!! Stay visiting us..^_^

Shop is Open

Alhamdulillah, hari ini 7hb April bersamaan dengan 11 Rabiulakhir 1430H dengan kudrat dari Ilahi saya dapat membuka kedai maya saya yang pertama.
Produk yang dihasilkan adalah hasil dari kerja tangan saya sendiri. Insyaallah, lebih banyak produk yang akan dihasilkan dengan kualiti yang lebih baik. Sebarang tempahan atau pertanyaan, boleh email kepada saya.

Everything is handmade with joy and love from me. Much more designs and products will coming soon!!
Any customize order or inquiries, please email to me.
Feel free and enjoy shopping with Sweetlilcraft Shop Smile


CUSTOM ORDER

I do customized orders for pencil box, boxy pouch for keep your coins, cosmetics or etc, tote bag, fabric handbag, coin purse and wallet. Any inquiries, just drop me a mail. ^^

Step by step for Custom Order:

1. Please choose your fabric.
2. Please choose what type of custom orders you want. You can see my craft here.
3. Let me know your special request like ribbon, button, yoyo, zipper, extra pocket or anything *price will be differ based on embellishment.



Pencil Box or Boxy Pouch


PATTERN A

Photobucket

Simple design
RM16 - RM 20 *


PATTERN B

Photobucket
B1

B2

B3

Zipper pouch/pencil box
Hand embroidery name

Can put your stationery or toiletries
RM23 - RM25*



Fabric Handbag


Size : 11" x 17"
Strap: 17"
three pockets and one zipper pocket at the back.
(size can be differ based on your order)
RM 40 - RM60*


Diapers Bag




Pattern DB-D

3-5 large pockets inside
2 side pockets ( right and left)
Saiz: 12" x 14"
RM60 - RM80*


Purse or Wallet

8 pockets
1 zipper pocket
RM25 - RM35*


Tote Bag

11" x 14" 0r depend on you.
zipper or magnetic snap button
RM30-RM45*


Pyramid Coin Purse


RM3 - RM5*


*price will be differ based on embellishment, fabric, design and size.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover