Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Tuesday, March 31, 2009

INFORMATION

HOW TO ORDER

1. Serious buyer only.
2. Please choose your item
3. Please email me at sweetlilcraftshop@gmail.com with the details below:
- Name
- Contact no.
- Mailing or delivery address
- Item (Name of Product)
- Customized Order
4. Make a payment.
5. Email to me copy of payment transaction.


PAYMENT METHODS

1. All payments made through MAYBANK only. Account number will be given when purchase is confirmed.
2. Pay during COD


TERMS AND CONDITIONS


♥ Business deals within 3 working days.

♥ Sales are made on first come first serve basis. So please drop me an e-mail to inform us that you're interested.

♥ Postage price are excluded from the price.The postage fee will be RM6 (using pos laju) and RM4 (using pos ekspress)
(*depend on weight, size and distance)

♥ Items sold are not refundable. However, it will also depend on circumstances.

♥ I will not be held liable for losses incurred during postage.

♥ All items are made by hand and due to that, the size could be varied and imperfection in workmanship are normal.

♥ Please NO CANCEL after confirmation of order. Kindly notify us if you're not interested on the item anymore.

♥ Reservations can only be made for a maximum period of 3 days. Once that time is up, we'll make the item available to the next interested buyer.

♥ Strictly no last minute CANCEL for customized orders.

♥ COD only at Shah Alam (within Section 2-13)

For any inquiries, feel free to email me at

email author

sweetlilcraftshop@gmail.com

Happy Shopping ^^

:: My First Patchwork ::


Susah gak nak buat nak jahit cantum2 ni.
Kena ada kerajinan dan sabar sikit..mcmana la org buat yg sebesar2 patchwork tu?
Ni yang pertama..taktaula ada lagi ke tak lepas ni..hihi.
tapi bila dah siap, puas hati gakla.
Ni bole buat alas dulang.
Ada sapa2 berkenan tak? Sapa2 berkenan bole order, sy akan buat yg lebih baik ^_^.
Email saya ye:

sweetlilcraft@yahoo.com


Image Hosted by ImageShack.us

Monday, March 30, 2009

:: Busyla skit ::


Semlm balik kg belah suami..hari ni agak kepenatan.
Shopping sakan kain kat sana. Ada beberapa projek nak buat.
Tunggu ye, kalau sapa2 berkenan bolehla tempah atau beli nanti.
Hope soon..dpt buka online biz.

Ni Amjad posing jap..hihi ^_^

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, March 26, 2009

:: Ala-ala Decoupage ::

Ni rak yg dibeli semlm..enam belas hinggit je. Pagi tadi dok menukang pasang rak tu.

Ni papan yg kt belakang, tetiba dtg idea nak decopage kan dia.
Kononnya cam decoupagela..hihi.

Ni keras pembalut hadiah yg dipotong2.

Ditampal jd cam collage pulak, sbb tak cukup kertas pembalut Recycle kertas lama la ni.
Hasilnya..

:sheep:
Nila transformasi rak yg dibeli semalam.
Kalau divarnish jadila decoupage betul. Tapi takdela lawa mana pun, saje je suka2 nak buat ^_^.



Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, March 25, 2009

:: Hari ni.. ::


..Happy Birthday..
Tu ucapan sebaik je buka mata pagi ni, diucapkan oleh suami tercinta..terima kasih bang, syggg abang
Alhamdulillah, masih lagi dipjgkan usia olehNya..
Moga dilanjutkan usia dlm ketaatan kpdNya,
Kembali pdNya dlm keimanan.
Dimurahkan rezeki yang diberkatiNya.
Amin

Terima kasih buat keluarga dan rakan2 yg masih mengingati tarikh ini.
Buat mama yg telah lama pergi, terima kasih atas segalanya ma.
Doa ayu sentiasa mengiringi mama di sana.


Image Hosted by ImageShack.us

:: Jom Tutup Lampu ::


Got this from Mas . Katanya sapa baca ni, kena tag. Oo..saya dah terbaca, hihi.
Apapun, jom join kempen tu tuk bumi kita.
Jangan lupa tutup lampu, tv bola buka ye.

psst..kena rehat dari menjahitla jap, yg masak2 pun kena rest jap ye.



Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, March 24, 2009

:: A giveaway from Lian ::

Another giveaway, it from Lian. Orgnya masih muda tp betul2 memenuhi masa mudanya dgn manfaat. Nape? Jom p kenalan ngan dia kt sini.
Apapun..she really inspired me in my craft through her hardworking..study, photographer, sewing and have online shop.
Cayala dik.
Hasil tangannya pun cantik dan cute. What are the giveaways?? boleh tgk kat sini ye.



Image Hosted by ImageShack.us

:: Amjad = 8 bulan ::

Semua dah tido..sy lak kepala sakit tp taknak lelap gak matanya. Jadi, buka komputer la jap. Ni gambar Amjad masa kt kampung 2 minggu lepas. Amjad dah masuk 8 bulan. Mula nak bertatih, belajar jalan. Dapat bola, bukan main lagi dia sepak. Tapi yg penatnya ibu ngan abahla sbb kena pegang dia..sakit pinggang, hihi..layan jela. :sheep:

Suka sgt dok dalam raga..hihi. Tarik dia ke dapur jap, sementara sy masak dan basuh pinggan mangkuk.


Tengokla, bukan main lagi main raga. Mainan dia bkn nak main sgt. Layan je..hihi. Sayanggg anak ibu.:sheep:
Okla..nak masuk tido dah:sheep:. Wassalamm....^_^


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, March 19, 2009

:: I think I'm in love ::

fs15

Rasanya ada gak yg kena 'pelakung' hari ni fs10..jgn marah bang hihi. Bukan jatuh cinta kat org tapi kat hasil jahitan Maya dari CrazyArtZone . Ni giveaways dr maya sempena n3 ke 500. Cantik sesangat hasil jahitannya. Kain pun semestinya yg berkualiti.

Sy dah byk kali masuk tgk pelbagai toturial dr Maya, tp jd silent reader je. Hihi..rasa segan nak komen,
tgk hasilnya yg cantik..sy rs malu je .Sy ni minat sgt menjahit dr sekolah lagi tapi cita2 tak kesampaian. Menjahit jadi hobi kt umah jela.

Lari tajuk lak, sori2..Maya juga ambik tempahan. Macam2 tempahan, baju kurung pun Maya ambik kan? Tgk pada pouch kat atas tu pun dah tau..hasil kerjanya pasti kemas. Segalanya kreatif, kemas dan menawan.
Maya, please consider me as a winner ye..^_^. Sapa nak join bole klik kt sini

` pesanan tuk melly n elman,nti pick nama acik tau..acik belanja makan ye ^_^. Tq Maya for the giveaways, harap2 menang..^_^.




Image Hosted by ImageShack.us

fs15

Wednesday, March 18, 2009

:: Buku Tarbiah ::

Salam semua..ada org rindu kt sy ke?? perasan je..hihi. Sy yg rindu kt kwn2, 4 hari takdpt on9. Sy blk kg sabtu lps. Semlm baru sampai rumah.

Hari ni ni nk cite pasal buku yg sy beli minggu lepas. Tajuknya "Tarbiah Anak-anak dengan Zikir dan Doa". Bagus sgt buku ni..penulisnya Ust Zahazan Mohamad yg selalu on air thru radio ikim. Harga pun tak mahal RM12.00 kat MPH.


Antara kategori doa yg terkandung dlm buku ni ialah:

ketelusan akhlak dan kemurnian pekerti
kecemerlangan akademik
kecerdasan jasmani dan keafiatan fizikal
zikir dan selawat

Antara yg paling sy suka, doa ketika meriba anak. Sy suka sbb kita mmg selalu meriba anak, di saat itu jugala kita dpt doakan dia. Doanya juga pendek dan senang sgt nak hafal. Ini doanya..


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, March 13, 2009

:: Kasut dr Kain Felt ::


:sheep:Seperti dijanjikan dulu, akhirnya siap jugak kasut dari kain felt ni. Nila dia, ok tak?? Tapi Amjad dah tak muat. Simpan jela utk adik dia nanti..insyaallah.
Saya tak letak byk sgt designnya..biar sesuai tuk baby boy or girl.^_^
Takde expert sgt pun, belum begitu kemas. Insyaallah, lain kali buat lagi elok (",)



Image Hosted by ImageShack.us

:: Bungkusan apa ye? ::



Salam semua..3 hari lepas baru dpt parcel ni dr Mscraft. Diorg pos minggu lepas tp sbb cuti Maulidur rasul jadi lewatla sehari.
Apa ada kat dlmnya?? Sy beli ni..



Kain felt, tisu decoupage dan ring tuk keychain takde dlm gambar. Tisu decoupage biasa org guna tuk buat kraf ala english style. Sy belum pernah buat, saja je beli nak cuba buat try and error jela.
Kain felt tu mcm kraf bole buat..nti update lagi pasal tu ^_^.

Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, March 12, 2009

^ Award dan Tag Birthday Wishlist ^


Award dan tag ni datang dari sahabat lama saya semasa kt UiTM..Na.
Tag ni mengenai birthday wishlist, mcm tau2 je birthday saya tak lama lagi ^_^.

The rules are:

1) Make a list of what u want on your birthday
2) The list should be 10 numbers
3) Post the image of this award to your posting
4) Give it to 10 frens of yours

Apa yg sy harapkan tahun ni..

1. Alhamdulillah, masih dipjgkan usia. Semoga dilanjutkan usia olehNya dalam keimanan, ketakwaan dan ketaaan kpdNya.
2. Moga sihat sentiasa dan mampu menjaga amanah Allah.
3. Dimurahkan rezeki saya sekeluarga dan teman2..termasuk rakan2 blogger
4. Dieratkan hubungan silaturrahim antara keluarga dan teman2..
5. Harap dpt pergi umrah dlm thn ni atau tempoh yg terdekat ni..insyaallah.
6. Moga dpt terus tabah dan berusaha menjadi isteri yg solehah dan ibu yg mithali.
7. Kalau ada rezeki..nak hp baru. bole ke bang? ^_^
8. Dapat mengisi masa dgn hobi menjahit/kraf dan menambah pendapatan keluarga dgnnya.
9. Dikurniakan Allah..adik2 Amjad dlm tempoh terdekat ni (",)
10. Moga Amjad membesar dgn sihat dan sempurna, jadi anak yg soleh, diperelokkan suaranya, difasihkan lidahnya, diperkuatkan ingatannya untuk membaca dan menghafal Al-Quran dan hadis..amin.

Insyaallah, moga Allah memperkenankan semuanya..aminn
..

dan rakan2 yg kena jawab tag ini ialah:

kak maria

umie
tra
farra
ladyeena
mama irfan
niesha
cikgu zam
ahmadsufi
yong

Aih..jenuh cari 10 org. Jawab ye kwn2 semua. Jgn lupa ambil award sekali.
Image Hosted by ImageShack.us

^ Amjad Taip.. ^

xxcvvvvvvvvvvvvvvvvvvvnnvcvc hbbbbbbbbbbbvvvvvvvvvvvvvvvccccccccccccccccccccvvvvvv

nila dia,kita taip dia pun taip sama..^_^

Image Hosted by ImageShack.us

^ Sisterhood Award ^

:dancepanda:

Salam semua..tgk panda kt atas tu. Hepinya dia..apa yg hepi sgt tu??
Hihi, hari ni dpt sisterhood award dr kak inahar.
Award yg rock dan lawa.
Seperti biasa..sy bg award ni pada semua kawan2 blog sy dan sesiapa la yg baca n3 ni.
Ambik ye..jgn tak ambik.
Nila award nya
..



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, March 9, 2009

:: Maaf.. ::

Sibuk 2-3 hari ni.
Lama betul tak berblogging.

:106:

Seminggu lepas, mesin basuh rosak. Jadi terpaksala basuh manual.
:109:
Penatla sikit.

Nanti ada masa sy update lagi..
Sekarang, nak rehat jap. Nak solat, tido jap. Amjad pun dah tido.

:114:

Rindu kt kawan2 semua.
Opss..sblm terlupa, Selamat Menyambut Maulidur Rasul. Moga kita semua mendapat syafaat darinya.
Hari ni juga..wedding anniversary sy yg ke-6 dalam tahun Hijrah ^_^.

Image Hosted by ImageShack.us
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover