Perhatian!!

Ada beberapa post yang telah hilang gambarnya. Saya akan update balik gambar tersebut satu persatu ye. Harap masih sudi singgah ke sini ^^.

Wednesday, December 24, 2008

Pemberian dan anugerah


Assalamualaikum semuaa..hehe, mcm ramai je baca blog ni fs16 . Raya dah lama habis, tapi betul2 terlupa nak tayang kad raya dari Cikgu Zam. Mintak maaf byk2 ye. Nila kad raya dari keluarga bahagia.
Kat bawahnya pulak kalendar dari cikgu zam gak khas untuk kwn2 blognya. Terima kasih byk buat cikgu zam yg sudi bagi kad dan kalendar tu..






Award for blog rocks ni pulak saya dapat dari kak tirana , hari ni baru ada kesempatan nak kongsi dgn kawan2. Hehe..rocks ke blog saya ni?? tapi ada satu lagi The Best Blogging Buddy..hehe. Apapun terima kasih banyak2 ye kak, sayanggg akak..fs18



Untuk terima award ni ada syarat2nya. Syarat2nya ialah..

Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language. State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs. Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award. Show these rules…SIMPLE!

Ok..tu je, jadi saya anugerahkan award ini untuk..

pink_butterfly sya mrshafiz faez sue



Kedua2 award kat bawah ni pulak saya terima dari pink_butterfly . Adik yg comel walau "terselindung". Terima kasih byk2 ye dik. Akak suka sangat.
fs11



Cerita adik rama2 kita ni, award di atas ni khas tuk Blogger² yang sentiasa peka dengan kewujudan blogger yang lain, mesra dengan setiap blogger..Harmoni maksudnya mesra dari segala aspek..disenangi dan disukai semua blogger...hehe, layak ke saya menerimanya. Iyela kot..(buat muka perasan)fs27
Untuk award Harmoni, saya tujukan pada semua kwn2 blogger. Sebab kwn2 sy semuanya harmoni..hehe.



Award yg kedua ni pulak kata cik rama2, khas tuk blogger yg sentiasa update dan memajukan blog diorg dan sentiasa memberikan tutorial dan info² yang berguna kepada blogger lain..

Jadi kena panjangkan award nih kat 10 orang blogger lain yang mempunyai ciri2 seperti yang disebutkan kat atas...keputusan telah berada di tangan saya, Anugerah Si Bintang Popular 2008/2009 jatuh kepada..dum5(bunyi drum)..
ayongCikgu Zam mamaafiq chokilala irnie

munirah eriyzadella reenakak tirana


Tahniah di ucapkan..silalah beri sepatah dua luahan rasa..
fs12




Friday, December 19, 2008

Tag lagi..

Tag dr Niza Lisa..

Tak perasan pun ada tag dari Niza..sorry ye. Ni sebab tak sempat melawat blog kawan2. Biasala, bukan boleh mengadap komputer ni lama2..jap lgi putera hati ku bangun. Ok ni tagnye..


what is the most important thing in your life ?
Keluarga ku..

what is the last thing you bought with your own money ?
apa ye..dah lama ni?? Tak hingatla..skrg guna duit suami je..:)

where do you wish to get married ?
Takpernah berangan pun..yg pasti dah kawin kt umah mama papa.

how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
Ingat dulu,25thn baru kawin. Tapi 15052003..umur 22 dah selamat jadi isterinya.

are you in love ?
Mm..dgn suami yg tercinta

where was the last restaurant you had dinner at ?
Dinner..big plate, Kg. Melayu Subang.

name the latest book you bought ?
novel Hijab Sang Pencinta..suami yg belikan.

what is your full name ?
Nor Idayu Binti Ahmad

do you prefer mother or father?
kedua-duanya,namun mama sudah kembali ke rahmatullah.

name a person that you really wish to meet in your real life for the first time
Ada ke..takde kot. Nak jumpa Nabi Muhammad adala..

christina or britney?
tak suka dua2.

do you do your own laundry ?
sendiri basuhla..lebih byk pahalanya..

the most exciting place you want to go ?
buat masa skrg berangan nak g umrah je..Mekahla.

hugs or kisses ?
pelukan tu..lebih memanjangkan umur dan menenangkan jiwa.

point out five things about the person who tagged you
- she say hi to me first..thanks
- mama tuk 2 puteri
- kawan yg baik
- tentunya ibu dan isteri yg penyayang
- mungkin bole jumpa satu hari nanti


eight things i’m passionate about..
Apa ye...
1-suamiku
2-Muhammad Amjad
3-ahli keluargaku
4-benda2 seni
5-berblogging
6-window shopping n shopping
7-jalan-jalan
8-novel

eight books i have read recently
(buku apa ye??majalah boleh tak?)
1-pa&ma
2-Anis
3-suratkhabar - kadang2la
4-buku Amjad
5-Anakku Sayang
6-Travelog Haji
7-Kekasihku ya Rasulullah
8-Hijab Sang Pencinta
-yg ni dah abis
(buku2 ni tak habis baca lagi pun)

eight songs i’ve been listening over and over again
a.Ruang rindu
b.Kenangan terindah
c.Pelangi petang
(takde dah kot..tu je.)

eight things i learned this year
a. mengandung
b. bersalin
c. menyusukan Amjad
d. blog

e. syukur
f. urus masa
g. jimat
h. hargai orang sekeliling kite


eight people you tag
ada sapa2 nak jawab ke? Kita lambung dadu ye..hmm,mereka yg menang ialah..
munirah
shela
faez
cintamiloais

della
Cikgu Zam
kak tirana
mazharalti

*sila abaikan jika pernah buat*


Thursday, December 18, 2008

Hot Tag..

pika22
Dua tiga hari ni tak larat nak berblogging. Tapi ada utang tag tak bayar lagi..hehe. Tag ni dari ayom. Ada lagi tag dari Sya..nanti ye sya, kite lunaskan satu ni dulu.

1. Do you think u are hot?
Emm..tak kot, sebab sekarang ni musim ujan..*hehe*

2. Upload a pic of u..


3. Y do u like thus picture?
Sebabnya..dulu gambar berdua je. Sekarang dah bertiga. Alhamdulillah..bila lak nak jadi berempat..StickingOutTongue

pika16
4. When was da last time you eat pizza?
Bila ye??..tak hingat dah laa. Tu pun pizza free.

5. The last song u listen to..
Apa tajuknya ye..ala OST cite Putri yang Terbuang tu..Ahaa..Kenangan Terindah nyanyian Samsons. (setiap pagi dok layan cite ni..)

6. What r u doing right now besides doing this?
Tengah tengok si kecik yg sedang tidur..

pika17
7. What name u prefers beside yours?
Ahadi..nama suami sayala. Bukan lahir hari Ahad tau..takde kena mengena pun dgn hari Ahad. Tapi sebab maksudnya tersirat..ketua atau satu.

pika20
8. People to tag?
Nak tag sapa ek..selepas membuat undian, orang yg bertuah ialah..


9. Who is no.1?
Pink-butterfly @kupu2 merah jambu...*hehe*. Orangnya suka terlindung..tapi hepi orgnye.


10. Who is no.3?
Niza lisa..mama pada 2 anak perempuan. Comel2 gitu.

11. Who is no.5?
Reena..mama hot..pika21..suka jenguk blog dia. Suke benda2 cute, saya byk belajar dari dia.

12.Who is no.4?
Ina..kawan satu 'tokang', baru je kenal..blognya simple but nice.

13.Who is no.2?
Honey a.k.a cik puan muda honey..orangnya comel lote. Anak2 nya pun cute..

pika26
Sape2 yang kena tag jgn marah ye..ini cabutan bertuah tau. Nanti jawabla ye. hehe..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Pin It button on image hover